TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

PRODUŽEN ROK ZA ZAVRŠETAK IZGRADNJE VRTIĆA NA PANTELEJU

Izgradnja vrtića “Višnjica” na Panteleju biće produžen za 60 dana na zahtev izvođača radova kako bi sve bilo spremno za upis 120 mališana sredinom proleća. Reč je o gradskoj opštini koja se najbrže razvija i gradi, kaže gradonačelnica Niša i ističe da se trenutno uređuje zelena pijaca i drugi deo Bulevara svetog Pantelejmona kojim će se u naredna dva tri meseca opština Pantelej spojiti sa Opštinom Crveni Krst.

Izgradnja vrtića “Višnjica” u Studeničkoj ulici na Panteleju je u toku, a kako najavljuju nadležni biće završen do kraja aprila.

Izvođač radova je tražio 60 dana produžetka roka, verovatno će Direkcija, odnosno nadzor, tu saglasnost dati. Ovo će biti jedan od pet vrtića koji smo mi u mandatu od četiri godine napravili i to je novi prostor za naše mališane i skraćenje liste čekanja. Sa onim vrtićem u Trupalu na teritoriji GO Crveni Krst, verujemo da će uz taj vrtić i vrtić tzv. Medikoterapija, lista biti potpuno ukinuta i da neće biti čekanja na upis dece u predškolsko“, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. 

Predstavnici grada i opštine Pantelej obišli su ulice oko vrtića i složili da je potrebno da se što pre urede ulice i parking.

“Dogovrili smo da radimo Gospodsku ulicu i parking u sklopu nje. Radi se i na najvećem projektu Panteleja odnosno na završetku Bulevra Sv Pantelejmona koji će rasteretiti Knjaćevačku ulicu”, objašnjava predsednica GO Pantelej Nataša Stanković. 

“U proseku za dva-tri meseca spojiće se Bulevar Pantelejmona sa Opštinom Crveni Krst”, dodaje gradonačelnica Niša. 

U toku su završni radovi na izgradnji zelene pijace i uređenja trećeg kružnog toka na Bulevaru Svetog Pantelejmona.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com