TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika Udarne VESTI

Niš će imati ministra u Vladi posle deceniju: Jelena Žarić Kovačević među 31 članom budućeg Vučevićevog kabineta

Jelena Žarić Kovačević, pravnica, advokatica i rođena Nišlijka predložena za ministarku državne uprave i lokalne samouprave u budućem kabinetu mandatara Miloša Vučevića.

Ona je, od 2000. godine tek treći ministar iz najvećeg grada južno od Beograda.

Prethodno je, od avgusta 2013. do istog meseca naredne godine, član kabineta bio Lazar Krstić na poziciji ministra za finansije, a pre njega od 2001. do 2004. Dragan Domazet koji je bio zadužen za sektor nauke, tehnologije i razvoja, najpre u Vladi Zorana Đinđića, a posle atentata na premijera i u Vladi još jednog južnjaka i bivšeg gradonačlenika Niša, Zorana Živkovića.

Od advokata, preko predsednice GIK do narodne poslanice

Jelena Žarić Kovačević član je Srpske napredne stranke i narodna poslanica. Školovala se u Nišu gde je završila i Pravni fakultet na kojem je i stekla zvanje mastera.

Prvi mandat narodne poslanice počeo joj je 2012. godine i bila je u svakom, pa i najnovijem sazivu Narodne skupštine Republike Srbije.

Kada je reč o niškim gradskim institucijama, Žarič Kovačević je bila zamenica sekretara Skupštine Grada Niša od 2012.do 2016, kada je postavljena za predsednicu Gradske izborne komisije.

Koga je još i za koje resore predložio mandatar buduće Vlade, Miloš Vučević, pročitajte u posebnoj vesti na ovom linku.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com