TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti VESTI

Primopredaja dužnosti komandanta Treće brigade Kopnene vojske

Foto: Kopnena Vojska

Na svečanosti u kasarni „Knjaz Mihailo” u Nišu izvršena je primopredaja dužnosti komandanta Treće brigade Kopnene vojske između pukovnika Dragana Antića i
novopostavljenog komandanta pukovnika Vladana Milosavljevića.

Foto: Kopnena Vojska

Svečanoj primopredaji dužnosti prisustvovali su komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Slađan Stamenković, komandanti brigada i samostalnih bataljona Kopnene vojske, predsednik Gradske opštine Grada Niša Niška Banja Dušan Živković, predstavnici lokalnih samouprava, predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i javnih preduzeća Grada Niša.

U svom obraćanju, komandant Kopnene vojske je pozdravio sve prisutne u ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, ministra odbrane Miloša Vučevića i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Prisutnima je saopštio da je Ukazom predsednika Republike Srbije za komandanta Treće brigade imenovan pukovnik Vladan Milosavljević, pred kojim je odgovornost da nastavi uspešno komandovanje brigadom.

Foto: Kopnena Vojska

Ukazom predsednika Republike prestaje profesionalna vojna služba dosadašnjem komandantu brigade pukovniku Draganu Antiću, koji odlazi u penziju.

Komandant Kopnene vojske se zahvalio pukovniku Antiću na stručnom, časnom i dostojanstvenom komandovanju Trećom brigadom Kopnene vojske, koja izvršava složene zadatke i uživa veliko poverenje građana Zaječarskog, Nišavskog, Pirotskog i Topličkog upravnog okruga.

Komandant Kopnene vojske je istakao, da je dosadašnji komandant brigade časno i odgovorno obavljao tu dužnost, a novoimenovanom komandantu poželeo da bude uspešan kao prethodni komandant i bolji od njega.

Odlazeći komandant Treće brigade, pukovnik Dragan Antić,  zahvalio se na saradnji svim pripadnicima Treće brigade Kopnene vojske, čelnim ljudima i svim građanima na teritoriji odgovornosti brigade, koji su mu, kako je rekao bili podrška u komandovanju brigadom i uspešnoj realizaciji zadataka, istakavši da mu je bila čast da bude na čelu Treće brigade Kopnene vojske.

Pukovnik Vladan Milosavljević se zahvalio na ukazanom poverenju državnom i vojnom rukovodstvu, svestan odgovornosti i obaveza koje ga očekuju, ali i svestan sposobnosti i kvaliteta vojnika i starešina Treće brigade, sa kojima je, kao što se do sada uverio, svaki zadatak izvršiv i svaki cilj ostvariv.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com