TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

A BE NIŠ Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2023 RAPORT 018 Udarne

NIŠ SLAVI SVETE CARA KONSTANTINA I CARICU JELENU(VIDEO)

Sečenjem slavakog kolača i Svetom arhijerejskom liturgijom koju je služio vladika niški Arsenije počelo je obeležavanje centralnog dana gradske slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene. Svečanost u hramu Parku Svetog Save upriličio je i crkveni hor kome su se pridružili i horisti srpske pravoslavne crkve u Trstu.

Na praznik Svetog cara Konstantina i carice Jelene obeležavanje gradske slave počelo je Svetom arhijerijskom liturgijom u hramu u Parku Svetog Save koju je uz veliki broj vernika i predstavnika Grada Niša služio vladika niški Arsenije. Na kraju liturgije vladika niški je istakao da je Grad Niš obezbedio sredstva za oslikavanje hrama cara Konstantina i carice Jelene

Bogosluženje u hramu sv cara Konstantina i carice Jelene upriličio je crkveni hor koji su domaćini akademskim muzičarima i horistima srpske pravslavne crkve hrama Svetog Spiridona iz Trsta. Kako kažu oduševljeni su prijemom u Nišu, a borave u carskom gradu do ponedeljka.

Zbog loših vremenskih uslova program Medijane koji je povodom gradske slave trebalo da bude na platou ispred hrama je otkazan.

Ipak, na Trgu kralja Milana promenadni koncert vojnog orkestra je održan. Nišlije su na dan gradske slave mogle da čuju najpoznatije vojne melodije orkestra koji se kretao od Obrenovićeve ulice do centralnog trga i niške Tvrđave.

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com