TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

A BE NIŠ Današnje vesti Društvo PROJEKTI 2023 RAPORT 018 Udarne

KRIZNI ŠTAB U NIŠU U PRIPRAVNOSTI(VIDEO)

Za 40 minuta u petak uveče palo je 50 litara vode u minutu što je izazvalo poplave po niškim saobraćajnicama, kao i na najnižim tačkama u gradu zbog čega su poplavljene prizemne prostorije Dečje klinike, stare zgrade hirurgije, hala Čair, deo parcela fabrika Filip Moris i ŠinVon, kao i podvožnjak u Zetskoj ulici koji je još pod vodom. Vatrogasne ekipe sa radnicima JKP Naisus intervenisale su na najkritičnijim tačkama, a kako se očekuje još obilnih padavina Krizni štab će angažovati spasilačke ekipe iz iz redova dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U petak uveče oko 20 časova u Nišu su se nadvili crni teški oblaci i pljuštala je kiša kao iz kabla. Kiša je padala oko 40 minuta, a građani su beležili svojim mobilnim telefonima poplavljene ulice. Najkritičnije je bilo u ulicama kod Kliničkog centra, a voda je prodrla i u prizemlje Dečje klinike.

Iz KC potvrđuju da je sinoć posle obilnih padavina poplavljeno prizemlje Dečje klinike. Kako saznajemo rad ove klinike nije ugrožen ali sa većom količinom padavina nije neuobičajeno da deo oko Kliničkog centra tačnije podvožnjak u Zetskoj ulici bude pod vodom.

 Voda se, posle intervencije nadležnih službi koja je trajala do kasno u noć, na ovoj klinici povukla. U toku je čišćenje prostora, a iz Kliničkog centra ističu da ovo nije problem sa kojim se nisu susretali ranije tako da u tom delu objekta od ranije nema opreme koja je potrebna za lečenje pacijenata.

Specijalističke ambulante, oprema i hospitalni deo se nalaze na višim spratovima. Osim Dečje klinike problem sa poplavama je imala i stara zgrada hirurgije, kao i najniže tačke hale Čair ali su pumpe uključene na vreme pa nema većih posledica, kažu u niškom Kriznom štabu za vanredne situacije.

 “U jednom momentu je bilo pet ekipa vatrogasno spasilačke brigade, imali smo i jedan udar groma a onda i požar u objektu u Naselju Nikola Tesla, na staroj hirurgji I Dečjoj klinici smo imali intervencije, kao i u mašinskom delu SC Čair””, kaže pomoćnik komandanta Kriznog štaba za vanredne situacije Nenad Stanković.

Iz Kriznog štaba za vanredne situacije kažu da se prema meterološkim najavama očekuje još obilnih padavina zbog čega će u pripravnosti biti još spasilačkih ekipa koji će pored stalnih pet ekipa biti regurotovani iz redova dobrovoljnih vatrogasnih društava. Problem sa poplavama i dalje ima i fabrika na području Naselja 9. maj.

“Još stoji voda u Zetskoj, kao Iiu Novom selu gde su problem podzemne vode pa JKP Naisus tu još radi. Sreća voda nije u fabrici. To su neuralgične tačke u Nišu, ali ta količina padavina ni za jednu infrastrukturu nije održiva” pojašnjava Stanković

Podsetimo, zbog jake kiše i velike količine vode na ulicama prekinuta je tradicionalna manifestacija Palilusko veče.

 

 

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com