TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

COVID19 Današnje vesti Društvo

NIŠ: VEĆINA PACIJENATA SA SIMPTOMIMA KOVIDA USTVARI IMA GRIP (VIDEO)

Od početka aprila smanjuje se broj prvih pregleda u kovid ambulantama u Nišu, a u protekle dve nedelje nije bilo upućivanja pacijenata na Infektivnu kliniku, kaže direktor Doma zdravlja Niš Milorad Jerkan.

Dnevno se oko 200 Nišlija prvi put javi lekarima niškog Doma zdravlja a kod jedne trećine se utvrdi da su pozitivni na kovid infekciju.

Zbog toga, od subote, 16. aprila u Nišu će raditi samo jedna kovid ambulanta “Duvanište” u ulici Majakovskog. Dečja kovid ambulanta će i dalje biti u centralnom objektu Doma zdrvalj Niš.

MANJE OD STO KOVID POZITIVNIH DNEVNO U NIŠU

Zbog smanjenog broja pregleda pacijenti sa simptomima infekcije koji ukazuju na kovid 19 javljaće se isključivo lekarima u kovid ambulanti “Duvanište” u Ulici Majakovskog.

U ovom trenutku imamo do 650 pregleda dnevno, ali nema nijednog uputa u Infektivnu kliniku”, kaže Milorad Jerkan direktor Doma zdravlja Niš. 

Kod većine pacijenata koji se jave kovid lekarima utvrdi se da imaju virus gripa.

Interesovanje građana za vakcinaciju gotovo i da nema i uglavnom se vakciniše starija populacija sa hroničnim bolestima koja je i dobila preporuku da primi četvrtu dozu, kaže Jerkan.

Dodaje da je smanjen je i broj obolele dece od kovida i da je na dnevnom nivou na koronu pozitivno do desetero dece.

Dečja kovid ambulanta će i dalje biti u centralnom objektu Doma zdravlja Niš, na ulazu broj 2 i radno vreme je od 7 do 20 časova svakog dana u nedelji.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com