TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Niška izletišta spremna za doček gostiju

Sva niška izletišta su pokošena i pripremljena za posetioce koji će prvomajske praznike provesti u prirodi. Iz JKP “Mediana” apeluju na izletnike da za sobom ne ostavljaju smeće, a vatrogasci da ne pale vatru na otvorenom. Do izletišta Kamenički vis Opština Pantelej organizuje besplatan autobuski prevoz.

Niška izletišta uređena za prvomajski uranak

Čegar, Kamenički Vis, Dabilo, prostor oko Vrežinskog bazena, kraj Nišave, Vidrište samo su neka mesta gde Nišlije tradicionalno borave Prvog maja. Meteorolozi najavljuju lepo i suvo vreme tokom većeg dela dana, sa maksimalnom dnevnom do 25 stepeni, a da se razvoj oblačnosti sa kišom očekuje u kasnim popodnevnim i večernjim časovima.

“Mi ćemo pored reke da pecamo”, kaže jedan sugrađanin. 

Oni koji se odluče da Prvi maj provedu na Kameničkom visu Opština Pantelej je obezbedila besplatan autobuski prevoz na svaki neparni sat od 7 do 19 sati, dok je povratak na svaki paran sat do 20 sati.

Polasci su sa stajališta kod Učiteljskog doma, sa usputnim stanicama u Jagodin mali i u Ulici Kosovke devojke, preko Vinika i sela Kamenica.

Iz Javnog komunalnog preduzeća “Mediana” apeluju na građane da kada borave na niškim izletištima za sobom ne ostavljaju smeće. Na svim izletištima su obezbeđene korpe za otpatke, a radnici Mediane će od osam sati svim izletnicima deliti džakove za smeće.

Iz Uprave za vanredne situacije podsećaju izletnike da je Zakonom o zaštiti od požara zabranjen otvoreni plamen u blizini šumskog kompleksa na udaljenosti ne manjoj od 200 metara.Za kršenje ovog propisa kazne su od 10.000 do 50.000 dinara za fizička lica i za pravna lica od 300.000 do milion dinara.

“Građani imaju potrebu da roštiljaju i lože vatru na otvorenom prostoru, to moraju da rade na posebno obeleženim i određenim mestima, a neophodno je da sa sobom ponesu dovoljne količine vode kako bi ugasili vatru posle korišćenja, a poželjno je da mesto gde je vatra paljena prekriti zemljom ili peskom”, kaže inspektor Uprave za vanredne situacije Željko Čavić. 

Iz Opštine Crveni Krst najavljuju da će se na dan praznika rada od 10 sati na keju kod Medoševca organizovati manifestacija “Zalogaj juga” u okviru koje će članovi Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika prirpemiti nacionalna jela u kotliću.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com