TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

Koliko će nas koštati praznična trpeza?

Praznici su trenuci kada se svi okupe za prazničnom trepezom. A, ona će tokom predstojećih dana biti malo masna, malo posna s obzirom da su pred nama prvo 1. maj, pa Veliki petak, pa onda Uskrs. Oni koji poste tvrde da to nije ništa jeftinije. A onda iz već ispošćenog novčanika treba izvućipuno para za uskršnje pečenje i porodični ručak – najmanje 100 evra!

 

 

 

Ove praznike cu provesti rado, a da je skupo, skupo je, kaže jedna Nišlijka.

Treba na vreme skupiti novac i organizovati se za prazničnu trpezu. kod menje će biti sve po redu, kao i svake godine, kaže druga Nišlijka.

Za kilogram svežeg mesa trenutno treba izdvojiti od 500 do 900 dinara, a za kilogram pečenja 2200 dinara. Roštilj je nešto jeftiniji – oko 1000 dinara za kilogram. U roštilj radnjama ne očekuju velike gužve za prvi maj jer ljudi uglavnom sami roštiljaju. Oni koji u ponudi imaju prženu ribu najviše posla očekuju za Veliki petak.

Uveliko se Nišlije pripremaju i za Uskrs. Primetna je veća potražnja za jajima koja koštaju od 10 do 20 dinara.

Svi nešto traže bela jaja ove godine, kažu prodavci na pijaci.

Svemu nabrojanom treba dodati i piće, slatkiše, torte i kolače za sva tri dana pa kad se svedu računi biće potrebno više od trećine prosečne plate. A praznici su tek na početku meseca.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com