TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

NIŠKE FIRME ZAPOSLIĆE 2.500 RADNIKA UZ PODRŠKU NSZ

Više od 2.500 ljudi sa evidencije niške Nacionalne službe za zapošljavanje biće zaposleno putem 12 aktuelnih javnih poziva koje su deo mera aktivne politike zapošljavanja u ovoj godini. Mere podrazumevaju direktnu finansijsku podršku poslodavcima koji nude zaposlenja teže zapošljivim kategorijama stanovništva i za koju se u Nišu trenutno interesuje više od 50 preduzeća.

Olimpias Knitting iz grupacije Benton u Nišu zapošljava oko 1000 radnika. Preko javnih poziva Nacionalne službe do jula zaposliće još 50 uglavnom šivača kojih na evidenciji nema mnogo jer je to deficitarno zanimanje, kažu iz ove kompanije.

Dobiće i obuku koju vode stručne kolege i posao mogu da nauče za 14 dana”, kaže referent u ljudskim resursima pri ovoj kompaniji Dejan Jahić.

Tražena zanimanja sa kojima muku muče ugostitelji su konobari, sobarice i kuvari. Upravo oni će dobiti šansu za rad u jednom od niških hotela zahvaljujući ovogodišnjim merama aktivne politike zapošljavanja Nacionalne službe za zapošljavanje.

Svake godine koristimo subvnecije NSZ-a za zapošljavanje i sada ćemo zaposliti bar 10 radnika”, kaže Ana Milošević računovoša “Tami trade” Niš.

Dvanaest javnih poziva koje je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje predstavila je niškim poslodavcima koji će kroz ove mere zapošljavanja dobiti direktnu finansijsku podršku za oko 2500 nezaposlenih.

“Sa krajnjim ciljem da bude više zapošljavanja a da se poslodavcima ponude radnici i zaposle ih”, kaže Boban Matić direktor NSZ-a Filijala Niš.

Na nivou Srbije preko ovih programa, među kjima je i novi “Garancija za mlade” biće uključeno više od 23.000 osoba. Većina tih poziva otvorena je do 29. novembra, dok će rok za podnošenje zahteva za pojedine mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar. Inače, na području Nišavskog okruga posao traži nešto više od 26 i po hiljada ljudi, od kojih 17.711 u Nišu, što je za devet odsto manje nego u istom periodu prošle godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com