TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

Niški đak u bronzanom timu na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi!

Na 41. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana u Bugarskoj svih šest članova tima Srbije osvojili su po bronzanu medalju.

U bronzanom timu jedan niški i pet beogradskih đaka

FOTO- Miloš Golubović, FB stranica Gimnazije Svetozar Marković

Ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, a činili su je učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Strahinja Svrzić, učenik Gimnazije „Svetozar Marković” u Nišu.

Direktorka Matematičke gimnazije u Beogradu Mirjana Katić rekla je za Tanjug da je Balkanska matematička olimpijada jedno od najznačajnijih srednjoškolskih matematičkih takmičenja.

Prema njenim rečima, ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, a činili su je Novak Despotović, Stevan Radivojević, Gvozden Lapčević, Vladimir Branković i Stefan Šebez, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Strahinja Svrzić, učenik Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu.

“Na takmičenju su učestvovala 132 takmičara iz 22 zemlje -10 balkanskih i 12 gostujućih reprezentacija. Rukovodioci ekipe Republike Srbije bili su Miljan Knežević sa Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Miloš Milosavljević iz Gimnazije ‘Svetozar Marković’ u Nišu”, rekla je Katić.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com