TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Ekonomija Udarne

VUČIĆ U NIŠU, POČINJE IZGRADNJA FABRIKE PALFINGER

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ nr

Vučić je odmah po dolasku na gradilište započeo sastanak sa predstavnicima Palfingera. Početak radova obeležava se u Suvom Dolu, a prisustvuju i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, direktor kompanije Palfinger Andreas Klauser i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

VUČIĆ: FABRIKA KRANOVA U ZEMLJI KRANOVA

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je na obeležavanju početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu, da se Srbija intenzivno gradi i da nije slučajno što ćemo kao “zemlja kranova” uskoro imati i fabriku kranova.

“U ovoj kompaniji su čovek i radnik na prvom mestu. Ova kompanija je svetski lider i učestvuje sa više od 35 odsto dizalica i kranova”, istakao je Vučić u obraćanju.

Kazao je da je glavni proizvod Palfingera dizalica sa zglobom na kamionu koja je dostupna u oko 150 modela .

Hvala što ste izabrali Srbiju i Niš, poručio je Vučić.

“Ova zemlja se intenzivno gradi i rekao bih da ne slučajno mnogi naši zemlju danas nazivaju zemlju kranova, bilo bi besmisleno da u zemlji kranova nemamo fabriku kranova i zato vam hvala na tome”, rekao je Vučić i dodao: “Zamislite koliko će nam tek kranova biti potrebno za Ekspo 2027. godine”.

Predsednik Vučić izrazio je uverenje da će posle Palfingera doći i novi investitori.

“Ovde će biti 375 zaposlenih, a plate će biti znatno veće od prosečnih. Pre Palfingera ovde je bio Cumtobel, verujem da će nakon Palfingera ovde doći još kompanija. Palfinger je fantastična kompanija. Oni ovde ne dolaze na dan, godinu i tri, oni su ozbiljni i nadam se da će ovde ostati stotinama godina. Donose najmoderniju opremu”, izjavio je Vučić tokom obilaska terena gde će nići fabrika.

NIŠ IMA 30.000 ZAPOSLENIH VIŠE NEGO PRE DESET GODINA, STIŽE NOVA KOMPANIJA!

“Ovo je meni deveta fabrika u Nišu koju otvaram. Niš je promenio krvotok”, ocenio je predsednik.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ nr

Za 25 dana imaćemo fantastičnu vest za Niš, u pregovorima smo sa jednom velikom kompanijom, uskoro nova investicija i u Čačku, a očekujemo da ove godine pređemo četiri milijarde i bićemo ubedljivo najbolji u regionu, rekao je Vučić.

Palfinger je međunarodna, tehnološka i mašinska kompanija i vodeći svetski proizvođač i pružalac inovativnih rešenja za dizalice i sisteme podizanja. Koristi napredne tehnologije proizvodnje za mobilne kranove i sisteme podizanja. Kompanija planira da uloži više od 35,5 miliona evra u vrhunsku fabriku komponenti za internu proizvodnju. Proizvodna lokacija u Nišu će od 2024. godine igrati važnu ulogu u postizanju ambicioznih ciljeva Palfingera, navedeno je na sajtu kompanije. Palfinger ima oko 12.500 zaposlenih, na više od 30 lokacija i mrežom prodaje i usluga sa oko 5.000 servisnih centara širom sveta. Kompanija je najavila da će proširiti svoju proizvodnu mrežu novom lokacijom u Nišu na, kako je navela, geografski idealnom mestu.

 

 

Mediji su ranije objavili da će u toj fabrici, koja bi trebalo da počne sa radom 2024, biti otvoreno oko 375 novih radnih mesta do 2027. godine.

Da će uskoro početi izgradnja Palfingera najavio je nedavno i sam Vučić, nabrajajući koliko je fabrika u Nišu doveo. Vučić je za Niš najavio i fabriku Ariston, a Sotirovski do kraja godine i češko-belgijsku kompanija VGP koja se bavi iznajmljivanjem industrijskog prostora.

Direktor kompanije Andreas Klauser rekao je ranije za medije da je Niš idealno mesto za novo proivodno postrojenje zbog svog kvalifikovanog kadra, strateške pozicije i ekonomske podrške razvoju.

“Vlada Srbije zna kako da međunarodnim tehnološkim kompanijama, kao što je Palfinger, ponudi atraktivne uslove za uspešno pokretanje poslovanja“, izjavio je Klauser.

Novom lokacijom, dodao je, kompanija Palfinger obezbeđuje neophodno proširenje proizvodnih kapaciteta, zadržavajući visok kvalitet u postojećim fabrikama u Bugarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Austriji.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com