TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo RADNA AKCIJA Udarne

NIŠKI INFORMATIČARI SADE DRVEĆE

Zelena oaza pokraj Nišave biće još zelenija zahvaljujući akciji koju sprovode Naučno tehnološki park i kompanije koje u okviru njega posluju. Na ovom mestu posađeno je pedeset različitih stabala.

-Da malo ozelenimo Niš i podržimo ovu akciju. Sa velikim zadovoljstvom smo se odazvali pozivu da se priključimo, kaže Andrijana Pešić.

Prvih 50 sadnica zasađeno je u parku iza Gradske toplane, koji se nalazi u zelenoj oazi pored Nišave. Zelena oaza pokraj Nišave biće još zelenija.

– Pored NTP učestvuje više od 30 kompanija članica simboličnim doniranjem sadnica od jedne do 15 zavisno od veličine kompanije. Svedoci smo da je problem zagađenja jedan od ključnih ne samo u gradu već i u celom regionu. Želimo da doprinesemo da se to stanje malo popravi i ovo je samo jedan u Nizu akcija, kaže  pomoćnik direktora NTP Miloš Grozdanović.

Stabla će biti posađena i u parku Čair i u Naselju Stevan Sinđelić iza Naučno tehnološkog parka. I apel svim Nišlijama da se ova stabla sačuvaju. 

-Potrebno je da svi mi krenemo od svojih pordica i da odmalena našu decu vaspitavamo da sve ono što  došrinosi razvoju grada i zajednice treba da bude sačuvano. Mi se nadamo da će ove sadni koje danas budemo zasadili nastaviti da žive jpš mnogo godina, kaže Grozdanović.

Naučno tehnološki park je u prethodne dve godine u saradnji sa studentskim organizacaijama ozelenio kompleks oko samog parka i prostor između ETŠ Nikola Tesla i MašIinskog fakulteta.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com