TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura Udarne

NIŠVIL JAZZ FESTIVAL NIJE SAMO MUZIKA (VIDEO)

default

U Nišu u petak, 4. avgusta počinje internacionalni Nišville jazz festival, a glavni festivalski program će biti održan od 10. do 13. avgusta 2023. godine na platou niške Tvrđave.

Za deset dana trajanja festivala biće izvedeno 280 raznih programa na 16 scena, na kojima će nastupiti oko 900 izvođača, što je poslednjih godina zaštitni znak festivala da osim muzičara okuplja i glumce, producente, reditelje, književnike i druge umetnike.

Predstavom “Odjeci” MIGRO Pozorišta, iz Krakova, Poljska, u petak 4. avgusta počinje Nisville Jazz teatarski program.

Predstava je na programu od 20:30h na Amfiteatru pored reke, a nakon nje igra se “Cirkus Pirandelo” Nacionalnog teatra Anton Panov iz Strumice, Makedonija. Već od 5. avgusta startuje Nišville movie summit na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Nišville Jazz & Book’s session scena namenjena knjizi i književnicima trajaće od 10. do 13. avgusta.

Scena posvećena Šabanu Bajramoviću ove godine se seli na Letnju pozornicu, a u takmičarskom programu izvodiće se po tri kompozicije. Na Nišvil stiže i delegacija iz Nju Orleansa.

 Ovogodišnji slogan festivala je „čekajući nacionalni status“ jer se nadaju da će sledeći jubilarni trideseti Nišvil imati taj status.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com