TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija Udarne VESTI

NOVI BULEVAR KAO NOVA RAZVOJNA ŠANSA NIŠA

Prvi automobili i teretni saobraćaj već bi početkom leta mogli da preko novog Bulevara na Panteleju krenu i stignu mnogo brže do  Crvenog Krsta i dalje auto-putem ka jugu i severu Srbije.

To ne samo da će rasteretiti saobraćaj u ove dve gradske opštine i ubrzati dolazni i odlazni saobraćaj u Niš, već, uz druge državne infrastrukturne projekte vezane za Niš, predstavlja nove razvojne šanse i adute Niša kod potencijalnih investitora.

Još samo 400 metara do spajanja novog Bulevara Svetog Pantslejmona na Panteleju sa Bulevarom Heroja sa Košara na teritoriji Opštine Crveni Krst. Mašine rade punom parom.

Očekujemo da u junu mesecu kompletno završimo obe trake i da pustimo saobraćaj. Paralelno sa bulevarom radimo i servisnu saobraćajnicu sa strane i pripremamo teren za sledeću fazu koja se odnosi na osvetljenje i infrastrukturu u zelenom pojasu, kaže Zoran Prokić, direktor Direkcije za izgradnju Grada Niša.

Reč je o trenutno najvećem infrastrukturnom projektu u gradu, vrednom ukupno oko pola milijarde dinara, koji se potpuno finansira iz gradskog budžeta.

Bez pomoći države uradićemo ovaj bulevar, prvi posle dugog vremena i verujem da će građani biti zadovoljni jer će lakše moći do istočnog kraka Koridora 10 na jednoj i ka Beogradu i dalje ka severu na drugoj strani, kaže Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša.

Upravo to – rasterećenje saobraćaja, ali i stvaranje novih lokacija i za stanovanje i za investitore radoje i predsednike dveju gradskih opština koje se ovom saobraćajnicom spajaju.

Nećemo više morati kroz gužvu u Knjževačkoj ulici i Jagodin mali, što je višedecenijski problem bio, to nas najviše veseli, objašnjava Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej.

Uz ovo povezivanje dva opštine, a tu je Koridor 10, tu je železnica, tu je aerodrom, pa će biti zadovoljni i građani, a i potencijalni zainteresovani investitori, dodaje Miroslav Milutinović, predsednik GO Crveni Krst Niš.

Država uveliko razgovara sa nekoliko poznatih kompanija koje žele da ulože u naš grad. Uz proširenje Naučno tehnološkog parka, jačanje našeg Univerzitetea, popunjavanje lamela Elekronskog fakulteta, sve su to potencijalne razvojne šanse Niša, zaključuje Sotirovski.

Sotirovski podseća i na državne projekte – rekonstrukciju aerodormske zgrade koja je pri kraju, rekonstrukiju pruge prema Brestovcu, početak rekonstrukcije pruge ka Dimitrovgradu, što je prvi korak ka izgradnji zaobilaznice od 22 km i preduslov za izmeštanje pruge iz centra Niša, ali i najavljenu rekonstrukciju pruge od Niša ka Beogradu, što sve otvara nove šanse za investiranje u Niš.

1 COMMENTS

  1. Да ли је могуће да телевизија пише чланак на друштвеним мрежама, а од видео-записа ни трага ни гласа…? Дронови, шта то беше?

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com