TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo

NOVOGODIŠNJI “NIŠ U SRCU” I OVE GODINE U CENTRU (VIDEO)

I ove godine na Trgu Stevana Sremca biće festivala “Niš u srcu” u okviru manifestacije “Novogodišnji dani”. Okupiće pedeset umetnika i kreativaca i probuditi praznični duh Nišlija. Ukrašavanje grada još nije počelo, ali svakako teku pripreme za najluđu noć u Nišu.

Na Trgu Stevana Sremca okupiće se kreativci Niša koji će probuditi novogodišnji duh. Za niške novogodišnje dane u pripremi su još mnogbrojni praznični događaji. Izvesno je da će dočeka na Trgu kralja Milana biti i Nišlije već licitiraju ko bi mogao da nastupi. Na društvenim mrežama se pojavljuju imena raznih pevača ali se najčešće govori o Harisu Džinoviću. Da li će on i uveseljavati građane Niša, narednih dana potvrdiće orgainzatori.

Na konkurs za novogodišnji festival u srcu Niša ove godine prijavilo se više umetnika i kreativaca nego ikad, koji će, prema rečima organizatora, buditi praznični duh Nišlija od 24. decembra do 1. januara 2023.

Na ovogodišnjem festivalu na ukrašenim drvenim kućicama predstaviće se 50 umetnika i kreativaca i za razliku od prethodne godine ovogodišnji festival će trajati duže, devet dana”, Jelena Rudić iz Fabrike umetnika “Niš u srcu”.

Uz podršku Grada Niša i Turističke organizacije planiran je bogat program.

Biće nastupa raznih muzičkih grupa, a poseban program će biti i za decu”, dodaje Rudićeva.

Ovo je već peti put kako će se na Trgu Stevana Sremca organizovati novogodišnji program koji će biti humanitarnog karaktera i u okviru kojeg će moći da se proba kuvano vino, čajevi, mirisni kolači i ostali niški gurmanluci.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com