TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Politika

ODLUKA O INVESTIRANJU U SRBIJU BILA BI ODLIČNA ZA OBE STRANE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom korporacije Nidek (Nidec), vodeće japanske kompanije za proizvodnju električnih motora, koja je zainteresovana za ulaganja u Srbiju. Vučić je istakao da su Vlada Srbije i njegov tim uradili mnogo kako bi se obezbedili dobri uslovi za poslovanje, te izrazio i lična uveravanja da bi odluka korporacije Nidek da investira u Srbiju bila odlična odluka za obe strane, saopštila je Pres služba predsednika.

Predsednik korporacije Nidek Jun Seki, izrazio je zainteresovanost kompanije da ulaže u Srbiju i istakao da planirana investicija iznosi više od 100 miliona evra, čime bi se otvorilo i više stotina radnih mesta u Novom Sadu.

Sagovornici su se saglasili da treba slediti njihov primer investiranja u gradu Pinghu u Kini, u kojem je Nidek za 20 godina poslovanja investirao više od dve milijarde evra, a sagrađeno je 12 fabrika u kojima je posao dobilo više od 12.000 ljudi.

Vučić i Seki su izrazili očekivanje da će ubrzo doći do potpisivanja ugovora, dok se početak radova na izgradnji nove fabrike očekuje u toku sledeće godine.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com