TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

OKO SOKOLOVO NA NIŠKIM ULICAMA, KAŽNJAVANJE OD 1. AVGUSTA (VIDEO)

Dva vozila sa sistemom “Oko sokolovo” od danas kontrolišu nepropisno parkiranje na niškim ulicama.

U narednih mesec dana službenici Komunalne milicije i Parking servisa slaće opomene vozačima, a od 1. avgusta počeće kažnjavanje za prekršaj nepropisnog parkiranja koje iznosi 5.000 dinara, dok uklanjanje vozila sa ulice, zavisno od vozila, iznosi oko 20.000 dinara.

Svakog dana od 7 do 21 čas dva vozila opremljena sistemom “Oko sokolovo” u kojima su po jedan službenik Komunalne i jedan službenik Parking servisa kontrolisaće nepropisno parkiranje u Nišu.

“Prekršajem se smatra i parkiranje automobila na mestu obeleženom žutom bojom, ispred dvorišta ili ulaza u privatnu garažu kao i zaustavljanje vozila na ulici sa uključena četiri migavca, jer se tako stvara usko grlo i usporava saobraćaj” – upozorava koordinator Komunalne milicije Niš Dejan Kovačević.

Za sada samo opomene

Oko sokolovo će u narednih mesec dana beležiti prekršaje i vozačima slati opomene. Od 1. avgusta počinje pravo kažnjavanje.

“Cilj uvođenja sistema Oko sokolovo nisu kazne već uvođenje reda u saobraćaj, da se omogući autobusima da budi na žutim trakama, da taksisti nađu svoja mesta i da se smanje gužve u prepodnevnom i popodnevnom špicu” – izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

U Nišu trenutno postoji oko 3600 parking mesta, što je za 15 odsto više nego pre tri godine. U užem jezgru grada potrebno je bar još 500, kažu u Parking servisu. Dodaju da je prošle godine Parking servis po nalogu Saobraćajne policije uklonio oko 7.000 vozila zbog nepropisanog parkiranja u Nišu.

Traži se lokacija za novu garažu, konstrukcija spremna

Podzemna garaža u Strahinjića Bana još nije svakog dana puna pa je od nedavno vozačima dozvoljeno levo skretanje iz Voždove ulice. U narednom periodu deonica ulice od garaže prema Voždovoj će biti dvosmerna, najavljuju u Parking servisu.

“Imamo spremnu montažnu konstrukciju za još jednu javnu garažu ali lokacija još nije određena” – rekao je v.d. direktora JKP Parking servis Dejan Dimitrijević.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com