TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

Oldtimer & Youngtimer Car Show u Niškoj Banji

Više od 50 vlasnika brzih i dobro očuvanih automobila starih od 20 do 30 godina iz cele Srbije i Makedonije okupili su se na drugom auto festu u Niškoj Banji.

Najbolji izlagači sa svojim vozilima u raznim kategorijama su nagrađeni, a organizatori poručuju da je ovo i dobra prilika da vozači starih, mlađih i moderno klasičnih automobila razmene iskustva o propisima oko uvoza i registracije vozila u regionu.

Za najlepšeg oldtimer-a na ovom skupu proglašena je “Lancia” turbo, za najlepšeg youngtimera “Honda” Del Sol, za najlepšeg modernog classica “BMW” F11. U kategoriji za ličnost godine na ovom skupu titulu je osvojio predsednik Gradske opštine Niška Banja Dušan Živković, dok je titula za najbolji klub pripala auto klubu “Sweet dreams”. 

Plato kod fontane u Niškoj Banji pun ispoliranih i dobro očuvanih automobila. Vlasnici automobila sa ponosom posetiocima predstavljaju svoje jake mašine.

Porsche 944 iz 1986. godine je samo jedan od 50 automobila koji su se našli na auto festu u Niškoj Banji koji se održava već drugi put.

Na ovaj skup odazvali su se vlasnici automobila iz cele Srbije, kao i iz susedne Makedonije.

“Moj auto je Honda Del Sol i specifičan je po otme jer je redak i stalno ulažem u njega, osvojio je i mnogbrojne nagrade na raznim sličnim skupovima”, kaže učenik auto festa u Niškoj Banji Marjan Risteski. 

Ovakvi skupovi su i dobra prilika da vozači starih, mlađih i moderno klasičnih automobila razmene iskustva o propisima oko uvoza i registracije vozila u regionu.

U Srbiji od ove godine Agencija za bezbednost saobraćaja radiće na kategorizaciji i popisu takvih vozila čime će vlasnici konačno dobiti pravilnik po uzoru na Evropsku uniju.

Dugi niz godina vlasnici vozila od istorijske važnosti su imali problema oko registracije prilikom uvoza automobila, ali sad je taj problem rešen i očekujemo da država to i objavi”, objašnjava organizator skupa Marko Stanković. 

Oldtimer & Youngtimer Car Show” organizovan je uz podršku auto kluba “Spajder” i Gradske opštine Niška Banja.

  

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com