TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

„Naše medicinske setre-naša budućnost“

Medicinske sestre I tehničari Zavoda za urgentnu medicinu Niš, u svečanoj atmosferi i u prisustvu penzionisanih koleginica i kolega proslavljaju Međunarodni dan sestrinstva. Uz ovogodišnji slogan „Naše medicinske sestre-naša budućnost“ kažu da se bore za bolji materijalni status i položaj u društvu.

Puna sala Zavoda za urgentnu medicinu medicinskih sestara i tehničara koji praznuju svoj dan. Na centralnom mestu na stolu torta u čast ovih super heroja. Jer oni to i jesu, kaže medicinska sestra Tatjana Masoničić, koja pune tri decenije radi u Hitnoj pomoći. Bore se kaže za bolji status i materijalni položaj u društvu. Jer, njihov posao je tvrdi stre san i emotivan.

– Dešava se da u toku jedne smene prisustvujete prvom udahu tek rođene bebe, a da tokom te iste smene nakon par sati imate pacijenta kome je to poslednji izdah, kaže Masoničić.

U Hitnoj pomoći trenutno ih je tačno 88. Iako su u poslednje vreme dobili pojačanje i primili mladi kadar, ipak ih je i dalje malo, za odgovoran posao koji rade, kaže Masoničić.

Drugi maj je Međunarodni dan medicinskih sestara i obeležava se širom sveta u znak sećanja na Florens Najtingel, britansku medicinsku sestru, začetnicu modernog sestrinstva kao priznate profesije. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com