TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Ekonomija VESTI

OSMI FORUM NAPREDNIH TEHNOLOGIJA 

Kako povećati vrednost proizvoda domaćih i stranih kompanija upotrebom naprednih tehnologija? To je glavna tema 8. Foruma naprednih tehologija koji će biti održan 12. i 13.juna na Naučno-tehnološkom parku u Nišu.

Za razliku od prethodnih godina ove će forum okupiti svetski poznate paneliste i u Niš će doći veliki broj investitora koji mogu da utiču na razvoj privrede u Nišu.

Povezivanje obrazovnih institucija sa proizvodnim stranim i domaćim firmama, pružanje podrške inovacijama, kao i unapređenje saradnje akademske zajednice i industrije za bolji poslovni ambijent ciljevi su Foruma naprednih tehmologija koji će i ove godine biti organizovan u Nišu. To su najavili predstavnici RPK-a, NTP-a i Grada Niša koji kažu da će 8.Forum biti prekretnica za stvaranje eko inovacionog sistema, ne samo na lokalnom. već i na regionalnom i međunarodnom nivou.

Teme koje će obeležiti ovogodišnji Forum su regionalna saradnja ekosistema, veštačka inteligencija, autonomna vozila, sporttech, web i blokčejn, kao i distributivne i transformacione inovacije.

Forum će osim panela  na pet bina sa međunarodnim stručnjacima imati i masterklasove, radionice kao i Virtuelni sajam zapošljavanja.

Forum podržava Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacije preko projekta Regionalne privredne komore Niš.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com