TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Politika region i Srbija VESTI

PETKOVIĆ: SUDSKA, A NE POLITIČKA ODLUKA(VIDEO)

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da je odluka Višeg suda u Kraljevu kojom je potvrđena optužnica protiv trojice tzv. kosovskih policajaca i odlučeno je da se oni puste da se brane sa slobode sudska a ne politička odluka i istakao da će se Srbija boriti za sve Srbe uhapšene na KiM.

 


Ovo je sudska a ne politička o eć sve odluke donose Kurti i Svećlja, rekao je Petar Petković direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

 

TROJICA TZV. KOSOVSKIH POLICAJACA PREDATI NA MERDARE

Trojica tzv. kosovskih policajaca, protiv kojih je Viši sud u Kraljevu potvrdio optužnicu i doneo rešenje da se puštaju da se brane sa slobode, predati su danas, malo pre 14 sati, na administrativnom prelazu Merdare prištinskim vlastima, prenosi RTS.

Na prelazu Merdare policajce je sačekao portparol Kosovske policije Baki Keljani. Trojica policajaca uhapšena su 14. juna duboko u centralnoj Srbiji sa teškim naoružanjem. Nakon hapšenja policajaca 14. juna kosovska vlada donela je odluku da zabrani ulazak kamiona sa srpskom robom i registarskim oznakama gradova Republike Srbije. Prištinski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je u pitanju sigurnosna, a ne ekonomska mera. Za sada se kamioni još nalaze na prelazima.

 

VARHELJI POZDRAVIO PUŠTANJE SPECIJALACA, POZVAO NA DEESKALACIJU


Evropski komesar za susedstvo i proširenje Oliver Varhelji pozdravio je odluku da se trojica pripadnika tzv. Kosovske specijalne policije puste iz pritvora, i pozvao da se nastavi sa deeskalacijom i organizacijom novih izbora bez odlaganja, kao i da se pristupi formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO).

”Pozdravljam odluku srpskih vlasti da puste iz pritvora trojicu uhapšenih kosovskih policajaca. Deeskalacija mora da se nastavi, novi izbori u opštinama moraju da se organizuju bez odlaganja. Dijalog i dogovori moraju da se implementiraju, uključujući formiranje Zajednice srpskih optina”, napisao je Varhelji na Tviteru.

Ranije danas sud u Kraljevu je potvrdio optužnicu protiv trojice pripadnika tzv. Kosovske specijalne policije, koji su uhapšeni duboko na teritoriji Srbije 14. juna i oni su pušteni da se brane sa slobode. Njih trojica su oko 14 sati predati prištinskim vlastima na administrativnom prelazu Merdare.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com