TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo RADNA AKCIJA

PETORO NIŠLIJA SPASAVALI GOVEDA NA KRČEDINSKOJ ADI

Kada su u medijima videli da su u Vojvodini, na Krčedinskoj Adi zarobljeni konji i goveda, i da su im zbog zime i gladi ugroženi životi, članovi Udruženja Pit nisu časili ni čas. U nekoliko telefonskih razgovra pao je dogovor. Njih četvoro iz Udruženja, Anđela, Tanja, Stefan I Bojan, plus Ilija iz Udruženja ZOO planet, krenuli su put Krčedinske Ade.

-Niko nije dva puta razmislio, životinje su ugrožene i naš zadatak je da pomognemo da se one spasu, kaže  Stefan Jovanović iz Udruženja Pit.

Na Krčedinskoj Adi alarmantna situacija. Goveda promrzla, gladna, uznemirena I poludivlji konji koji zaziru od ljudi. Zarobljeni na ostrvu do kojeg je teško doći zbog nadošlog vodostaja I nedostaka mehanizacije.

KAO U KAUBOJSKIM FIMOVIMA

Vlasnik životinja Deda Mile, njegovi unuci, komšije, prijatelji, zvaničnici – svi u akciji spasavanja koja ide kilavo. Kada su im se pridružile Nišlije, svi su bili zapanjeni. I zahvalni. A Nišlije su se odmah latile posla.

-Goveda su bila prioritet, jer divlji konji mogu da jedu i koru, a goveda samo travu. A trave nema, promrzla. I onda smo krenuli zajedno sa ostalima da pravimo obruč i da konje uterujemo na skelu. Korak po korak, da ne prepadnemo životinje, obruč je sužavan, a goveda polako usmeravana na sigurno. Kao u kaubojskim filmovima, priča Stefan.

Goveda su spašena, konji još nisu. Teško ih je, kaže Stefan nahvatati. Zato im je dostavljena hrana, pa kad se steknu usovi I oni će biti izbavljeni. Na licu mesta će se i tada naći Nišlije – Stefan, Bojan, Anđela I Tanja iz Udruženja Pit I Ilija iz ZOO planeta.

 

 

 

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com