TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Sport Udarne Некатегоризовано

PIKSI – PONOS NIŠA (VIDEO)

Nekadašnji igrač Fudbalskog kluba Radnički, legenda srpskog fudbala i selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi omiljena je ličnost među sportskim Nišlijama. Sada posle pobede i plasiranja srpske reprezentacije na Svetsko prvenstvo Nišlijama ističu da je trijumf još draži jer je za sve to zaslužan njihov sugrađanin – ponos grada i Srbije. Koliko Nišlije vole Piksija pokazuje i nedavno pokrenuta inicijativa da stadion Čair ponese njegove ime.

Ponos Nišlija su i fudbaleri Andrija Živković i Nemanja Radonjić koji su takođe rođeni u gradu na Nišavi, ali koji su uz trenera kao Piski mogli samo da trijumfju.

A samom Piksiju ova inicijativa je, kako je ranije rekao, dotakla srce jer su upravo na tom parčetu trave bili njegovi prvi fudbalski koraci.

Podsetimo, Stojković je najveću popularnost dobio u Japanu i Nagoji, klubu gde je najduže igrao a potom bio i trener. Tako je nekadašnja Ulica Tošin u Nagoji postala Piskijeva ulica 2011. a ti se nalaze i njegovi tragovi stopala. Jedna tribina na stadionu Nagoje takođe nosi njegovo ime, a čak je dobio i proizvodnu traku u fabrici automobila Tojota koja je napravila model “Pixis”.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com