Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski uručila je 54 bicikla niškim osnovcima i srednjoškolcima, u okviru projekta Saveta za bezbednost Grada. Cilj je, kažu nadležni, zaštita životne sredine i smanjenje zagađenja vazduha u gradu.

Za niške osnovce i srednjoškolce ukupno 54 bicikla, koje je uručila gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Nastavnička veća dala su zeleno svetlo i odlučila kome idu pokloni.

 

Gradonačelnica kaže da će biti raspisan i javni poziv za podelu bicikala za odrasle. Mogu da konkurišu i porodice i pojedinci, a grad će opredeliti vaučere od po 5.000 dinara za kupovinu bicikala.

 

 

Mnogo mi je drago što ćemo zajedno učestvovati u još jednom velikom projektu – Što više bicikala na našim ulicama i biciklističkih staza i što više bezbednosti u saobraćaju. Ove nedelje će krenuti velika obuka za, pre svega, vozače bicikala, a četiri osnovne škole našeg grada dobiće i poligone na kojima će moći da vežbaju, kaže gradonačelnica.

 

 

*Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.