TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti region i Srbija Udarne VESTI Zdravstvo

POČEO 10. KARDIONAISSUS (VIDEO)

U svetu najviše ljudi boluje od kardiovaskularnih bolesti. U zemljama u razvoju, među kojima je i Srbija, gotovo ¾ smrti je posledica kardiovaskularnih bolesti. Zato kardiologija mora da napreduje iz dana u dan kako bi se taj broj smanjuje. Na 10. kongresu Kardiologije u Nišu okupio se veliki broj stručnjaka iz zemlje i sveta, kako bi prezentovao novine u lečenju u oblasti kardiologije, od kojih se neke primenjuju i u Nišu.

U četiri dana, preko 250 stručnjaka iz oblasti kardiologije iz zemlje i sveta, kroz 20 različitih sesija razmeniće znanja i iskustva sa kolegama na desetom kongresu kardiologije u Nišu koji se održava od 16 do 19. marta. U prethodna dva meseca, u Nišu su primenjene dve nove metode u kardiologiji, a prvi put će biti urađen i zahvat na srcu koji je do sada zahtevao otvaranje grudnog koša.

Kardiologija će nastaviti da uvodi nove metode. Prvi put ove godine će se ugraditi veštačke srčane valvule bez otvaranja grudnog koša. Nastavićemo da činimo sve najbolje koji gravitiraju ka našem centru ,kaže prof. dr Zoran Perišić direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš

 


Klinika za kardiologiju UKC Niš jedna je od najcenjenijih u zemlji i svetu ocenjuje dekanica Medicinskog fakulteta u Nišu Dobrila Stanković Đorđević.
Prvi ‘‘Kardionaissus‘‘ organizovan je 2004. godine. Ove godine, na sesijama su predstavljene nove invazivne metode u lečenju kardioloških pacijenata, od kojih je jedna i transkateterska implementacija pejsmejkera koja je pre dva meseca prvi put urađena i u Nišu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com