Policija i dalje intenzivno traga za tročlanom porodicom iz Aleksinca čiji je nestanak prijavljem pre dva dana. Kako saznajemo policija je u dva navrata pretraživala njihov stan kako bi pronašla novi trag koji bi eventualno pomogao u istrazi. Prethodnog dana ronioci Žandarmerije su pretraživali oblast Bovanskog jezera a onda su potragu proširili i na Moravski Bujmir.

Aleksinčani su uznemireni ovim slučajem i reporteru Zone plus su rekli da je reč o dobroj i mirnoj porodici i da se nadaju da će biti pronađeni. Policija je zamolila sve koji imaju neku informaciju o Goranu, Gordani i Lidiji Đokić da to prijave.

Potraga za supružnicima Goranom i Gordanom i njihovom ćerkom Lidijom Đokić iz Aleksinca traje od nedelje, 26. septemebra kada su i poslednji put viđeni u selu Moravac odakle su se svojim folksvagenom pasatom crne boje upitili ka Aleksincu.

Kako nezvanično saznajemo bili su na večeri kod Goranove majke u selu Moravac, odakle su otišli oko ponoći. Od tada im s e gubi svaki trag i nikome se nisu javili a telefoni su im nedostupni.

Rođaci kažu da im se trag gubi između Moravca i Aleksinca i da je njhov auto 10 minuta posle ponoći prošao pored perionice nadomak Aleksinca, o čemu svedoče kamere perionice.

Nezvanično saznajemo da je policija do sada dva puta pretresla stan tročlane porodice ali prema prvim informacijama u stanu nema sumnjivih okolnosti koji se tiču njihovog nestanka. To je potvrdio i ministar unuturašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Menjačnica koja je vlasništvo porodice nadomak njihovog stana je zatvorena od dana njihovog nestanka.

Ovaj objekat, prema rečima građana, bio je na meti pljačkaša pre nekoliko godina, ali se taj slučaj ne dovodi u vezu sa njihovim nestankom.

Policija moli građane da se ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o ovoj porodici obrate najbližoj policijskoj stanici ili na telefon 192 i 018 522 982.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je pregledala snimke video kamera sa naplatnih rampi i na njima nije zabaležen prolazak pasata porodice Đokić, što ukazuje da nisu izašli na auto-put Niš – Beograd.

U intenzivnoj potrazi za 57 godišnjim Goranom, 56 godišnjom suprugom Gordanom i njihovom ćerkom Lidijom učestvuju i ronioci Žanadarmerije i helikopter.

Oblast Bovanskog jezera ronioci su pretraživali 30. septembra, a sada je potraga proširena i na oblast Moravskog Bujmira zbog bojazni da su možda doživeli saobraćajnu nesreću.