понедељак, јун 24

PONOVO OSKRNAVLJENI SPOMENICI NA STAROM GROBLJU (VIDEO)

0
11

Spomenici na niškom Starom groblju ponovo na meti vandala. I dok iz grada kažu da sa vinovnicima treba da se izbori policija, autor knjige o Starom groblju , Miroslav Veličković smatra da je kao i mnogo puta do sada zakazala jedino ljudska svest i savest.

Ove spomenike na Starom groblju u Nišu polomili su nepoznati vandali. To je samo deo oskrnavljenih, išaranih i uništenih spomenika na tom sakralnom mestu. Od prošle godine Mediana čisti rastinje, pasa lutalica više nema, a da li je moguće sprečiti i vandalizme? Ko je zakazao?

Miroslav Veličković

 


Pojedinci ne cene to što grad radi. Ne cene, i nemaju saznanja o tome koji su ljudi sahranjeni ovde. Moramo u budućnosti da radimo na tome da podignemo svest o ljudima koji su sahranjeni ovde, kaže Miroslav Veličković, autor knjige “Spomenici vojnika i ratnika na Starom groblju“.

 

 

Grad Niš formirao je i odbor za uređenje Starog groblja. Staro groblje u Nišu prostire se na 17 hektara. Sahranjivanja na tom mestu su prestala sedamdesetih godina. Ovo groblje je pravo kulturološko blago Niša jer se tu nalaze grobovi mnogih značajnih ličnosti.


Leave a reply