субота, јун 15

POSLE VRELOG DANA, U NIŠU PLJUSAK (VIDEO)

0
12

U Nišu nešto pre 16 sati počao jak pljusak kojem je prethodila grmljavina!

Na to su i upozoravali meteorolozi koji su za subotnje popodne izdali upozorenje na moguću pojavu obilnih pljuskova sa grmljavinom i gradom.

Ipak vreli talas se nastavlja. Do 6. jula na području Srbije, pa i u Nišu zadržaće se veoma toplo vreme.

TROPSKE TEMPERATURE OPUSTOŠILE PARKOVE I ŠETALIŠTA

Spas od vrućine mnoge Nišlije pronalaze na javnim kupalištima i na javnim česmama.

Preko dana prazna su igrališta i šetališta.

U protekla 24 sata niška hitna pomoć je na terenu intervenisala 117 puta. U ambulanti su pregledana182 pacijenta, a broj 194 pozvalo je 360 Nišlija. Odrasli su se najviše žalili na povišeni krvni pritisak, stomačne tegobe i alergije, a deca na poviđenu telesnu temepraturu u sklopu respiratornih infekcija.

Lekari savetuju da se ne izlazi tokom najtoplijeg dana. Ukoliko građani moraju da budu na otvorenom potrebno je da nose adekvatnu odeću i da unose što više tečnosti.

OD 20 JAVNIH ČESAMA U NIŠU NE RADI SEDAM

Ipak od 20 javnih česama u gradu, sedam nije u funkciji: Donina, zatim česme u Parku Svetog Save i jedna od dve u Parku Čair. Voda ne teče ni iz česama na Trgu Republike, kod hotela My Place, na trgu Aleksandra ujedinitelja i na Paliluskoj rampi. Česma ispred zgrade Opštine Medijana je u rekonstrukciji.

Česme u Brzom brodu, u ulici Ktitor i kod Doma zdravlja – Trebinjska, kao i kod Ćele kule, Zone dva rade. Iz Opštine Medijana saopštavaju da su ispravne i u funkciji česme na trgovima Pavla Stojkovića, 14. Oktobar, Stevana Sremca, kralja Milana, Patrjarha Pavla i Sinđelićevom trgu.


Leave a reply