TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

POSLODAVCI TRAŽE POZNAVANJE JEZIKA – IMA LI MESTA ZA SOCIOLOGE?

Moderne kompanije danas traže poznavanje više jezika, digitalnih veština i stalno usavršavanje. Da li to znači da za studente društvenih nauka poput sociologije, psihologije, filozofije nema toliko poslova na tržištu rada? Filozofski fakultet u Nišu školuje upravo ove profile. Na Fakultetu je i ove godine održan Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije.

Svaki student nada se da će naći posao u struci. Ili barem u oblastima koje ga interesuju. Sajam zapošljavanja i profesionalne orijentacije na niškom Filozofskom fakultetu prilika je da studenti vide koji se poslovi nude i možda već u tom trenutku upoznaju budućeg poslodavca. Učestvovalo je više od 30 kompanija.

Došla sam iz radoznalosti da vidim ima li nečega za nas sociologe, pošto kažu da nema posla za nas. Uglavnom HR ili nešto od ovih firmi koje mogu da pomognu nama sociolozima da nađemo posao za nešto.Tu sam se najviše pronašla. Mislim da sam za te društvene nauke talentovana i to mi je bilo najsimpatičnije u tom trenutku. Nisam pogrešila, kaže studentkinja sociologije Anastasija Đokić.

U četvrtoj godini srednje škole gledala sam različite smerove, pošto nisam znala šta da upišem. Ovaj smer mi je delovao najhumanije, mislila sam da bih ovim mogla da se bavim. Ima perspektive naravno. Mislim da možemo da se bavimo različitim poslovima. Ovaj smer nam omogućava širok spektar znanja, kaže studentkinja socijalne politike i socijalnog rada Aleksandra Nešić.

Danas se pojavljuju kompanije koje nude zaposlenje u sferi digitalnog marketinga.

Zaista su ogromne promene na tržištu rada. To što te moderne komapnije traže više nisu strogo definisana neka zanimanja, zanje jezika. Zatim su to veštine potrebne za inovacije, za kreiranje novog, za prihvatanje stalnog učenja, usavršavanja i rad u okruženju modernih tehnologija, kaže dekanica Filozofskof fakulteta u Nišu prof. dr Natalija Jovanović.

Na Filozofskom fakultetu u Nišu uči se nekoliko stranih jezika besplatno.

Novina ovogodišnjeg Sajma je i učešće svetskih kompanija. Organizatori događaja su Filozofski fakultet u Nišu i Kancelarija za razvoj karijere i podršku studentima.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com