TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Kultura VESTI

POUČNA BAJKA: KAKO SE ZBOG POHLEPE MOŽE OSTATI BEZ IČEGA

U petak 13. oktobra u 19.30 održaće se premijera predstave „Bajka o ribaru i ribici“ u režiji Vjere Vidov, koja je rađena po motivima istoimene bajke A. S. Puškina.

Kratak sadržaj

Bajka o ribaru i ribici – foto: Lutkarsko pozorište Niš

Glavni lik je stari ribar koji sa svojom ženom skromno živi u trošnoj kolibi kraj mora. Njegov život se promeni kada ulovi zlatnu ribicu koja mu obeća ispunjenje želja ukoliko je vrati u more. On to i učini, ali od nje ne zatraži ništa. Međutim, njegova žena se strašno naljuti i naredi mu da od čarobne ribice zatraži novo korito.

Kad se uverila da ribica uspešno ispunjava želje, starica postaje zlobna i svakim danom je tražila sve više, od nove kuće, odeće, nakita do sluga i stražara. Nije joj bilo dovoljno ni to što je postala carica, pa zatraži da upravlja morima, a da joj zlatna ribica bude sluga. Čuvši to, ribica poništi čaroliju i starica ostade bez svega.

“Jednostavna priča, jasna pouka o zadovoljstvu onim što imaš spram beskrajne pohlepe, kao i maštoviti i sneni senzibilitet Puškinove reči čine ovu priču savršenim predloškom za lutkarski eksperiment za najmlađe”, navodi rediteljka predstave Vjera Vidov.

Autorski tim čine i Nina Pavlović, dramaturg, Nataša Ristić kao asistent režije, Dušan Stanković i Dragana Breza koji potpisuju kreaciju, izradu kostima, lutaka i scenografije, kompozitor i dizajner zvuka Zoran Bulatović – Bale i lektor Nataša Ilić.

Glumački tim čine Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Aleksandra Pavlović, Tatjana Milenković i Nataša Ristić.

Preporučeni uzrast predstave je 6+.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com