TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

POVUČEN PREDLOG ZA BULEVAR SAŠE ŠVABIĆA I TRG ŠABANA BAJRAMOVIĆA

Predlog Komisije za nazive ulica da se Stočni trg nazove po velikanu romske muzike Šabanu Bajramoviću, a sadašnji bulevar koji nosi njegovo ime preiminuje u Bulevar Saše Savića Švabe, povučen je i neće se naći na sutrašnjoj sednici niškog parlamenta. To je saopštio predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić nakon sastanka sa inicijatorima, predloga predstavnicima romske zajednice i Moto kluba “Noćni vukovi”.

Stočni trg u Naselju Đuke Dinić gde je većinsko stanovništvo romske nacionalnosti za sada se neće nazvati po Šabanu Bajramoviću, a bulevar koji nosi ime tog pevača od 2009. godine neće se preimenovati u Bulevar Saše Savića Švabe, po članu Moto kluba Noćni vukovi, nosiocu Ordena Ministarstva odbrane Ruske federacije i drugih priznanja za pomoć stanovništvu na KiM.

Predsednik SG Niša Boban Džunić je, nakon sastanka sa inicijatorima tog predloga, povukao tu tačku sa dnevnog reda gradskog parlamenta.

Ja sam pozvao ove ljude i zamolio ih da svoje inicijative odlože i da se međusobno dogovore. To znači da ćemo tu inicijativu privremeno da odložimo i skinuti je sa tačke dnevnog reda, dok se svi oni međusobno ne dogovore”

Inicijativu da se Stočni trg preimenuje u Bulevar Šabana Brajmovića datira još od pre nekoliko godina, a koju su podneli predstavnici udruženja i Građanskog foruma romske zajednice.

Pošto je sada nastala neka pometenja i da su pobrkani lončići, naš predlog je da se inicijativa za sada odloži, da se ponovo okupi šira javnost i da se vide drugi predlozi gde bi trebalo da bude bulevar Šabanu Bajramovića i gde bi trebalo da bude ulica Save Savića”, kaže Svetislav Jovanović jedan od predlagača inicijative. 

A pometnja je nastala jer je javnost negativno ocenjivala ovaj predlog što potvrđuju i predsednik Yurom centra, Osman Balić i članovi Moto kluba “Noćni vukovi”.

Kada ovi ne žele da žive na Bulevaru Šabana Bajramovića, a kako je onda Romima da žive Stočnom trgu. Dakle, u tom smislu skidanje stigmatiranog naziva Stočnog trga je jedna logična stvar, ali smo podneli inicijativu, ali je ovo i pokazna vežba kako se voli grad. Nadam se da ćemo u narednom periodu imati više sluha za etnička pitanja”, kaže predsednik Yurom centra Osman Balić. 

“Povlačimo predlog privremeno”, kaže Vladmiri Perić, član Saveta MK “Noćni vukovi” 

Ali nećemo odustati od predloga, ovo je samo privremeno i rešićemo bez dizanja nepotrebnih tenzija i loših i negativnih komentara”, objašnjava Dragan Stanković, dodaje član Saveta MK “Noćni vukovi” Srbije Dragan Stanković. 

Na narednoj sednici Skupštine Grada Niša ovog predloga neće biti, ali će odbornici raspravljati o gotovo 50 tačaka, među kojima je najvažnija  o rebalansu budžeta grada Niša koji je uvećan za 2,5 milijarde dinara, a da će većina biti iskorišćena za izgradnju grada.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com