TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Pijaca "Krive livade"
Današnje vesti Društvo Udarne

PRE USKRSA POČINJE DA RADI BULEVARSKA PIJACA (VIDEO)

Rekonstrukcija niške pijace “Krive livade” je pri kraju. Oko 4.000 kvadrata je natrkiveno, a ceo prostor će za desetak dana biti dostupan građanima i prodavcima poljoprivrednih proizvoda i robe koji se u velikom broju interesuju za zakup novih tezgi, kažu u JKP “Tržnica” Niš. Direktor ovog preduzeća Goran Đorđević kaže da će cene zakupa za sada biti iste i da će druga po veličini pijaca u Nišu zbog dobrog osvetljenja moći da radi i posle 20 časova, ukoliko prodavci žele da rade u dve smene.

Pijaca "Krive livade"
Pijaca “Krive livade”

Novi izgled pijace na Bulevaru Nemanjića u Nišu. Prostor od nešto više od 4.000 metara kvadratnih je betoniran i natkriven modernom metalnom konstrukcijom.

Uskoro očekujemo i početak rada ove pijace, u narednih nedelju, dve. Menja se raspored tezgi, poljoprivredne će biti prema Bulevaru Nemanjića, a robne tezge će biti preko puta sa druge strane. Dobićeo ceo ovaj plato koji će po sredini biti slobodan za kretanje građana kako bi lakše stigli do robe koja im je potrebna”, kaže v.d. direktora JKP “Tržnica” Niš Goran Đorđević. 

Na ovoj tržnici će biti lokala, mlečna hala, 150 poljoprivrednih i 120 robnih tezgi. Prostor koji nije obuhvaćen natrkivenim delom će se takođe uskoro urediti.

Radovi na ovoj pijaci su počeli novembra 2023., a paralelno se uređuju i ulice oko nje. Predviđena su i nova parking mesta za dostavna vozila kako bi se roba lakše dopremala.

U Nišu postoji ukupno 11 pijaca, a uveliko radi nova pijaca na Panteleju, niškom naselju koje se ubrzano gradi i širi.

Pijaca na Panteleju je skoro gotova, deo za poljoprivredne proizvode je završen, čekamo samo priključak na električnu energiju, sprovođenje kablova do novih lokala i biće otvorena za najviše tri nedelje”, objašnjava Đorđević. 

U preduzeću “Tržnica” najavljuju da se planira adaptacija i rekonstrukcija pijace “Ćele kula” na Trošarini, kao i da je završen idejni projekat za novu kvantašku pijacu koja bi trebalo da se izmesti sa Bulevara cara Konstantina na parcelu od 10 hektara kod naplatne stanice “Niš – Jug”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com