PREMINULO 38, OKO 1.400 NOVIH SLUČAJEVA

PREMINULO 38, OKO 1.400 NOVIH SLUČAJEVA

Sve korona brojke i dalje su u padu.

U poslednja 24 sata koronavirus potvrđen je kod još 1.387 osoba, od oko 13.767 testiranih uzoraka. To je 250 pozitivnih manje nego prethodnog dana.

Prema izveštaju Doma Zdravlja Niš u četvrtak je pregledano nešto manje od 800 pacijenata, od toga 265 se javilo prvi put sa simptomima. Ukupno su u gradu registrovana 43 pozitivna.

Nažalost, od posledica zaraze u Srbiji je u protekla 24 sata preminulo 38 osoba.

Na bolničkom lečenju nalazi se 3.180 pacijenata, od kojih je 187 na respiratorima.

SMANJENO INTERESOVANJE ZA VAKCINU? A ČETVRTA DOZA?

Smanjuje se broj prvih pregleda i broj novozaraženih, ali je zato smanjeno i interesovanje za imunizaciju. Tako bar tvrde direktori nekih beogradskih domova zdravlja.

U međuvremenu, u Srbiji je počelo veliko naučno istraživanje za davanje četvrte doze vakcine protiv koronavirusa!

Do sada je prvom dozom vakcinisano 57 odsto punoletnih građana, drugom 54 odsto, a trećom 30 odsto.

U zavisnosti od rezultata ovih analiza, biće odlučeno da li će se građani četvrti put vakcinisaniti posle šest ili 12 meseci od treće, takozvane buster doze.

Prioritet će imati stariji od 65 godina, kao i hronični bolesnici.

I SLEDEĆE NEDELJE SVI U ŠKOLE

Od ponedeljka, 13. decembra 2021. godine u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji primenjivaće se prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema „Servis javnog zdravlja“ koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ u nedelji od 2. decembra do 8. decembra 2021. godine broj obolele dece školskog uzrasta od 6 do 18 godina je bio 1454 (0.19 odsto).

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je 13 (0.03 odsto) odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 127 (0.31 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i 15 (0.04 odsto) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com