TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

PRIČE O USPEHU BIVŠIH ĐAKA PRVE NIŠKE GIMANZIJE

Učenici filološkog odeljenja Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” napravili su film o dostignućima bivših đaka ove škole. Kažu da su na ovaj način želeli da promovišu odeljenje i podele priče svojih kolega filologa. Mnogi od bivših učenika ove niške gimnazije danas žive i rade u inostranstvu i uspešni su u svom poslu.

Mi smo se trudili da napravimo neku vrstu zabave, da se na neki način povežemo sa starijim generacijama. Bili su oduševljeni, kaže učenica Gimnazije “Stevan Sremac” Jelena Mušović. 

Ceo proces izrade filma trajao je oko mesec dana.

Ja sam učestvovala u snimanju ovog filma, na engleskom sam pričala, bilo je jako zanimljivo. Učestvovala sam sa svojim prijateljima. Znala sam da je cilj ovog projekta jako bitan, kako bismo promovisali samo odeljenje i podelili priče svih bivših filologa. Oni sada rade i studiraju u Završili su velike svetske univerzitete, jako smo ponosni na njih, kaže Elena Pešić, takođe učenica Prve niške gimnazije “Gimnazija Stevan Sremac”. 

Za mene je bio izvanredan doživljaj, najviše zbog toga što smo uspeli da se ovim filmom odužimo trenutnoj generaciji i upoznali smo neke učenike prethodnih generacija, to nam je proširilo vidike. I druženje i izrada filma su bili nezaboravno iskustvo, kaže još jedan učenik Uroš Lazarević. 

Film je premijerno prikazan povodom 145 godina rada Prve niške gimnazije “Stevan Sremac”.

Mi smo najsrećniji zato što su bivši učenici koji su pozvani da učestvuju u ovom filmu bili oduševljeni. Sa setom i oduševljenjem se sećaju svojih školskih dana. U filmu se upravo vidi njhova sreća da se obrate školi i da kažu kako su divne dane proveli u filološkom odeljenju, kaže direktorka Gimnazije “Stevan Sremac” Niš Vera Dujaković. 

 

 

U okviru Filološkog odeljenja izučavaju se engleski i drugi strani jezici, ali i srpski jezik, književnost, istorija, filozofija i ostale društvene nauke. Sem toga, učenicima filološke gimnazije omogućeno je izučavanje italijanskog ili španskog kao trećeg stranog jezika, a u starijim razredima oni dobijaju i uže-stručne predmete kao što su uvod u opštu lingvistiku, osnovi prevođenja, retorika i besedništvo.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com