субота, јун 15

PRIJEM ZA SRBE SA KIM KOJI SU PEŠKE DOŠLI NA SKUP “SRBIJA NADE”

0
11

Beograd, 25. maja 2023.. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ bg

Predsednik Srbije Aleksandar VUčić je večeras u Predsedništvu primio grupu Srba koji su pešice 17. maja krenuli za Beograd na miitng „Srbija nade“. Oni su mu zahvalili  na svemu što čini za Srbe na KiM.

Jedan od Srba iz Kosovskog pomoravlja Dalibor Janković uručio je Vučiću medaljon iz manastira Draganac i tom prilikom mu se zahvalio u ime  grupe koja je peške iz tog dela KiM došla u Beograd kao i u ime Srba koji su ostali na KiM.

“Zato smo i krenuli na miting ‘Srbija nade’, jer samo sa vama imamo veru i nadu za dalji opstanak na KiM”, rekao je Janković.

Dejan Marjanović je zahvalio Vučiću u ime građana iz Leposavića i Severne Mitrovice.

“Mi smo krenuli pre devet dana na ovaj put, želeći da pokažemo da podržavamo politiku predsednika i sve ono što radi za naš narod na KiM”, rekao je Marjanović i tom prilikom predsedniku uručio zastavu Srbije.

„Poklanjam vam srpski barjak u ime ljubavi naše i vaše za državu Srbiju“, rekao je on.

Predsednik Srbije im je zahvalio i rekao“ da je ponosan na njih i da se zahvaljujući njima, koji čuvaju svoja ognjišta, Srbija još uvek bori za KiM.

VUČIĆ SRBIMA SA KIM: ZAHVALJUJUĆI VAMA I DALJE SE BORIMO ZA KIM

Beograd, 25. maja 2023. – FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/ bg

Na prijemu u Predsedništvu Vučić je rekao da nisu laka vremena za našu zemlju i da je ponosan što ima priliku da im zahvali za podršku Srbiji i što čuvaju ognjišta, brinu o našoj zemlji i što je toliko, uprkos svi pritiscima vole.

Rekao je da mu je pre sastanka u Predsedništvu direktor Kancelarije za KiM Petar Petković rekao da je teška situacija, da su „oni smislili sledeću prevaru“.

„Zovu nas tad i tad, hoće da vas pritisnu, da kažu uzmi ili ostavi krajem juna, početkom jula, ekspertske grupe će da nam nametnu kako će da izgleda ZSO“, preneo je Vučić Petkovićeve reči.

Ja mu kažem: Polako Petre, nije kraj sveta, ništa se ne dešava, niti rešava preko noći. Onda mu kažem da to tako ne može i da se zna šta je funkcija Upravljačkog tima, da postoje stvari na koje nećemo i ne možemo da pristanemo, jer je sve to već rešeno aktima iz Briselskog sporazuma, posebno iz sporazuma 2015. Ili će tako da bude ili ništa neće da bude. Onda je Petkoviću lakše, jer srcu prima sve što dođe od arogantnih stranaca“, rekao je Vučić.

Naglasio je da je sve to moguće zahvaljujući našem narodu na KiM i mladićima koji su peške došli u Beograd.

„Sve to mozemo da izdržimo, da se borimo i da čuvamo nešto za šta su mislili da su nam davno oteli. Da čuvamo samo to zahvaljujući vašoj hrabrosti i spremnosti uvek i u mnogo težim trenucima da sebe žrtvujete i postavite kao štit za celu našu zemlju i celokupan naš narod i ja sa zato i vama i vašim porodicama zauvek beskrajno zahvalan“, rekao je Vučić.

Dodao je da su tu Srbi iz svih delova KiM,  odlučni da sačuvaju svoju otadžbinu.

„Ja ću gledati, onoliko malo koliko mogu, ali uz mnogo ozbiljnosti i odgovornosti da vam pomognem, nikada da odmognem, a ono što znate i kada je teško, da ću uvek biti uz vas. Zato hvala vam. Dobrodošli u Predsedištvo, ovo je vaša zgrada, vašeg srpskog Predsedništva“, poručio je Vučić.

Dodao je da je rekao mladićima sa KiM da on sam ne bi izdržao ni kilometar i po, a oni su izdržali više od 300 kilometara po svakakvim vremenskim uslovima da bi pokazali kolika je njihova ljubav prema otadžbini.

„Sa nama su momci, njih 23 sa severa, iz Leposavića i Mitrovice 12 i 11, imamo iz Pomoravlja, Kamenice, Velikog Ropotova, Raniluga i najveći broj iz Gornjeg Kusca. Oni su različitim putevima išli, jedni su išli centralno-zapadnim krilom, drugi južnim krilom i našli se u Beogradu“, zaključio je Vučić.

 

Leave a reply