TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

Prof. dr Jovan Stepanović novi rektor niškog Univerziteta

Novi rektor Univerziteta u Nišu je redovni profesor Tehnološkog fakulteta u Leskovcu Jovan Stepanović. Ovu odluku Senata jednoglasno je potvrdio Savet niškog Univerziteta, što znači da će profesor Stepanović voditi ovu ustanovu od 1. oktobra ove godine. Kako je istakao, cilj će mu biti da do kraja septembra 2027. godine na niški Univerzitet privuče veći broj stranih studenata, da se više radi na internacionalizaciji ove instutucije i pokrene proces za osnivanje instituta.

Prof. dr Jovan Stepanović, redovni profesor Tehničkog fakulteta u Leskovcu, novi je rektor Univerziteta u Nišu. Ovu odluku Senata potvrdilo je 3o članova Saveta niškog Univerziteta sastavljenog od predstavnika fakulteta, studenata i članova koje je imenovala Vlada Republike Srbije.

Jedan od ciljeva je da se na niški Univerzitet privuče veći broj stranih studenata, da se više radi na internacionalizaciji ove institucije i pokrene proces za osnivanje instituta. Cilj je i da završimo stanove za mlade naučnike u Nišu”, kaže Stepanović.

Prof. dr Jovan Stepanović rođen je1964. godine u Svrljigu. Doktorirao je na Tehnološkom fakultetu u Leskovcu 1997. godine. Bio je prorektor za naučni rad i izdavačku delatnost Univerziteta u Nišu.

Videli ste da je kandidat dobio jedinstvenu podršku svih članova”, kaže predsednik Komisije za izbor rektora Zoran Grdić.

Posle 12 godina niški Univerzitet na čijem čelu je bio prof. dr Dragan Antić, dobio je novog čiji mandat počinje 1. oktobra ove godine i trajaće do 30. septemebra 2027.godine.

Ovo je dobar nastavak za rad niškog Univerziteta i da je reč o čoveku koji će dati zanačaj doprinos našem radu”, kaže dosadašnji rektor Univeziteta u Nišu prof. dr Dragan Antić.

Dosadašnji rektor prof. dr Dragan Antić biće prorektor ove instuticije, kao i dekanica Medicinskog fakulteta Dobrila Stanković Đođević, zatim dekan Ekonomskog fakulteta Tadija Đukić i profesor PMF-a, Dragan Đorđević i profesor Pravnog fakulteta Miroslav Lazić.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com