TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika Udarne VESTI

PRONEVERA: UHAPŠENA DIREKTORKA JEDNOG STARAČKOG DOMA U LESKOVCU

Direktorka jednog doma za odrasle i starije u Leskovcu, G. S. (1961) uhapšena je po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj i tu ustanovu “ojadila” za preko milion i po dinara.

Ona se sumnjiči da je kao odgovorno lice od 2017. do marta ove godine, iskorišćavanjem svog službenog položaja jednoj turističkoj agenciji iz Beograda odobrila plaćanje u iznosu od 213.433 dinara sa računa ove ustanove, a što je potom, kako se sumnja, iskoristila za sopstveni odmor.

Takođe, ona se sumnjiči da je za svoje potrebe naručila ugradni nameštaj i platila ga sa računa ustanove dobavljaču u iznosu od 195.984 dinara, kao i da je nakon zaključenih ugovora o korišćenju usluga jednog mobilnog operatera, preuzela veći broj SIM kartica i mobilnih telefona, pa je osam mobilnih telefona i osam kartica, kako se sumnja, poklonila prijateljima, dok su računi i rate za telefone u
iznosu od 916.338 dinara plaćani sa računa ustanove.

G. S. se sumnjiči i da je uprkos određenom limitu za potrošnju na službenim brojevima telefona, sa računa ustanove plaćala prekoračenja na šest službenih kartica, i na taj način oštetila dom za odrasle za 220.501 dinar.

Na ovaj način, G. S. je, kako se sumnja, oštetila navedenu ustanovu za ukupno 1.546.257 dinara.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena nadležnom tužilaštvu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com