TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti VESTI Zdravstvo

DOM ZDRAVLJA OČEKUJE NOVA ULAGANJA POSLE POSETE IZ MINISTARSTVA

Projektni tim resornog ministarstva posetio je niški Dom zdravlja. Osim pohvale za veliki odziv građana na skrining, delegacija Mistarstva zdravlja obećala je i pomoć ovoj niškoj zdravstvenoj ustanovi.

Projektni tim nam se obratio pre mesec dana. I od nas su, kao i od svih zdravstvenih ustanova, tražili su podatke koliko zdravstvenih stanica imamo, koliko ambulanti, kako sve to izgleda iznutra i spolja, koji su infrastrukturni nedostaci, kao i sta imamo, a šta nam nedostaje od opreme, kaže Danijela Nešić, pomoćnik direktora Doma zdravlja.

Objašnjava da su iz Ministarstva tražili i podatke o kadrovima, kao i da li postoji potreba za nekim specifičnim kadrovima ili specijalistima, kao da li postoji potrebna za edukcaijom iz bilo koje oblasti.

Nakon šato je Dom zdravlja dostavio podatke, stigao je tim iz MInistarstva da zajedno sagledaju sve prioritete.

Zadovoljni su onim što smo im dostavili i brzinom kojom smo to učinili, a doboro je što su i sagledavali naše usluge. Iza njih stoji Svetska banka i očekujemo da nakon ove posete dobijemo i rekonstrukciju neke ambulante i zdravstvene stanice, a možda i nekog dela Doma zdravlja, kaže Nešićeva.

Dodaje I da su iz Ministarstva rekli da, kada je reč o skriningu na rak debelog creva, Niš ima najveći obuhvat u Srbiji – 27% stanovništva.

Kao ono što im nedostaje, Nešićeva navodi stomatološke stolice, novi ultrazvučni apparat, kao i nova računarska oprema.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com