TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

PRVI DAN RAMAZANSKOG BAJRAMA

Muslimanski vernici proslavljaju prvi dan Ramazanskog bajrama, koji označava kraj jednomesečnog posta i predstavlja radost muslimanskim vernicima koji su minuli mesec proveli u rigoroznom postu, od izlaska do zalaska sunca.

Muslimanski vernici danas proslavljaju prvi dan Ramazanskog bajrama, koji označava kraj jednomesečnog posta i predstavlja radost muslimanskim vernicima koji su minuli mesec proveli u rigoroznom postu, od izlaska do zalaska sunca. Bajram je počeo u zoru nakon što su muslimani u džamijama obavili posebnu molitvu, bajram namaz, a prema rečima vrhovnog poglavara Rijaseta Islamske zajednice Srbije (IZS), Senada Halitovića praznik nosi veliku radost, jer na ovaj dan muslimanski vernici primaju nagradu zbog tridesetodnevnog posta.

“Ujedno se Bajramu raduju jer su to i dani radosti, posećivanja, čuvanja rodbinskih veza i čašćavanja. Moja je želja da ovi dani budu Bajram svim ljudima, da prestanu sva stradanja u svetu. Želja i moja molitva je da ovaj svet i zemlja na njoj budu prostor gde vladaju mir, solidarnost i pravda. Molim Uzvišenog Boga da spusti svoju milost na sve ljude na ovom svetu”, rekao je Halitović. Prema zakonu o državnim i drugim praznicima, sreda je za muslimane u Republici Srbiji neradni dan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com