TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Hronika VESTI

NASTAVLJENA POTRAGA ZA TELOM DEVOJČICE

U Borskom okrugu se i danas, sedmi dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za telom devojčice koja je uglavnom bazirana na selo Zlot i okolinu kuće D. D, jednog od osumnjičenih za ubistvo devojčice.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda i Bora pregledaju okolinu kuće D. D, ispražnjen je i pretražen rezervoar za vodu, a zatim i korito potoka koji se nalazi u okolini. Pripadnici UKP Bor i beogradskog UKP-a zajedno sa vatrogasnim kamionom sa posebnom opremom za pretragu terena u utorak su stigli u selo Zlot u okolinu kuće D. D. osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Juče je pretraživan i drugi deo Lazarevog kanjona, nakon što je policija, zajedno sa spasilačkim timom i Gorskom službom spasavanja, pretražila prvih 3,5 kilometara. Pretražena je i jama iznad kanjona, doboka 70 metara. Za pretragu se koristi specijalistička spasilačka oprema i dronovi.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila J.S. i D.D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju. Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.  

D.D. je na saslušanju priznao zločin, dok se J.S. branio ćutanjem, a njima je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.  

Naknadno su uhapšeni D.D. i R.D. otac i brat osumnjičenog D.D., zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo devojčice na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog je preminuo u Policijskoj upravi u Boru, dok je ocu osumnjičenog određen pritvor do 30 dana. U međuvremenu je direktor JP “Vodovod” u Boru podneo ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

FILA: ZABLUDA JE DA KADA NEMA TELA NEMA NI DELA

Postoji zabluda da kada nema tela nema ni dela, jer su do sada svi prikupljeni dokazi i DNK tragovi devojčice dovoljni da osumnjičeni za njeno ubistvo budu osuđeni, rekao je Advokat Toma Fila povodom ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora.

Komentarišući to što su osumnjičeni za ubistvo priznali ubistvo policiji, ali da telo devojčice još nije pronađeno, Fila je za Tanjug rekao da se jedan od osumnjičenih branio ćutanjem, a da je drugi priznao i napomenuo da priznanje vredi kod istražnog sudije, a ne u policiji. Fila kaže i da je on lično protiv uvođenja smrtne kazne zato što to nije hrišćanski i zato što je to “opasna igračka” u rukama vladajuće klase. “Sada je već iskorišćeno ubistvo devojčice da se traži uvođenje smrtne kazne, i predsednik (Srbije Aleksandar) Vučić je to predložio, a odmah su već počeli da dodaju i veleizdaja. Ne sme da se dozvoli političarima da imaju pravo na izricanje smrtne kazne”, istakao je advokat.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com