TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

NIŠKI ZATVORENICI NAGRAĐENI ZA DIZAJN ETNO-BUNARA

Kazneno-popravnom zavodu u Nišu dodeljena je diploma za najbolji dizajn za etno-bunar, na upravo završenom 29. Međunarodnom sajmu hortikulture u Beogradu „Beoplantfair“. Etno-bunar je nedavno izrađen u metalskom pogonu ovog zavoda. Niški zavod jedan je od šest kazneno-popravnih ustanova koje su predstavile svoje proizvode.

Upravi za izvršenje krivičnih sankcija dodeljene su dve diplome i jedno specijalno priznanje. Specijano priznanje je dodeljeno Okružnom zatvoru u Smederevu za dizajn proizvoda, a odnosi se na unikatno pakovanje rakija koje se proizvode od jabuka, kajsija, dunja i šljiva koje se uzgajaju na zavodskoj ekonomiji od skoro dva hektara. Diploma za najbolji dizajn dodeljena je Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu za garnituru od kovanog gvožđa koju su izradili osuđenici u metalskom pogonu koji su prethodno završili višemesečnu zahtevnu obuku za zavarivače.

Osim ove tri kazneno-popravne ustanove, osmi put su izlagali i KPZ u Somboru, Vaspitno-popravnim dom u Kruševcu i KPZ za žene u Požarevcu.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com