TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti SVET VESTI

SAD: RUSIJA NIJE UNIŠTILA NIJEDAN HIMARS SISTEM; ZELENSKI NEZADOVOLJAN SEDMIM PAKETOM SANKCIJA

Sto četrdeset osmi dan rata u Ukrajini. Najmanje dve osobe su poginule u granatiranju Harkova, tvrde Ukrajinci. Moskva tvrdi da je oborila ukrajinski Su-25 i Mi-8.

SAD poručuju da Rusija nije uništila nijedan HIMARS sistem, dok Britanija obećava Ukrajini još dronova i protivtenkovske sisteme.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ocenio je kao nedovoljne nove sankcije EU koje pogađaju izvoz ruskog zlata, veliku Sberbanku, motociklistički klub “Noćni vukovi” i glumce koji podržavaju Vladimira Putina. S druge strane, Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da čak i najteža ograničenja nikada nisu dovela do promene stava zemalja protiv kojih se uvode, pa neće ni Rusije. I dok Dmitrij Medvedev upozorava ili preti da bi Ukrajina mogla da nestane kao država, američka CIA procenjuje da su ruske žrtve u Ukrajini do sada dostigle oko 15.000 ubijenih i možda 45.000 ranjenih vojnika.

Ruski gas ponovo teče Severnim tokom 1 u Evropu

Ruski gas nastavio je da teče najvećim gasovodom između Rusije i Nemačke nakon desetodnevnog zastoja zbog redovnog godišnjeg remonta, saopštio je operater, ublaživši zabrinutost da će period održavanja biti produžen. U Evropi je vladala velika nervoza da li će gasovod Severni tok 1 biti ponovo pokrenut, a vlade su pripravne za moguća dalja smanjenja snabdevanja.

Evropska komisija u sredu je apelovala na zemlje članice EU da smanje korišćenje gasa za 15 odsto u sledećih sedam meseci jer će Rusija prekinuti snabdevanje.
Prošle godine, oko 40 odsto ukupnih količina prirodnog gasa EU je uvezla iz Rusije.

Comments are closed.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com