субота, јул 20

SERTIFIKATI ZA KERAMIČARE I VILJUŠKARISTE

0
37

Devetoro nezaposlenih sa evidencije niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, uspešno je završilo obuku za keramičare i viljuškariste. Tokom obuke dobijali su novčanu naknadu od po 7.000 dinara mesečno i plaćene troškove prevoza. Obuku je sprovela Akademija Oksford.

Četvorica polaznika kursa za viljuškariste i petoro keramičara dobili su svoje sertifikate za uspešno završenu obuku.

 

 

 

 

 

Zainteresovan sam za građevinu i stručno osposobljavanje. Divno smo se proveli na kursu, upoznali smo neke nove materijale koji nam do sada nisu bili poznati, kaže polaznik kursa za keramičare Aleksandar Čolović.

 

Obuke su trajale po 120 časova. Polaznicima kursa Nacionalna služba za zapošljavanje Niš uplaćivala je mesečno po 7.000 dinara i snosila troškove prevoza

Svake godine NSZ organizuje obuke za tržište rada, koje podrazumevaju lica koja su na našoj evidenciji i spadaju u kategorije teže zapošljivih, kaže zamenica direktora NSZ Niš Vanja Stojković.

Prema podacima niške filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, u Nišu trenutno posao traži oko 22.000 građana. Viljuškaristi I keramičari su odavno deficitarni na tržištu rada.

 

Leave a reply