TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo VESTI

SADNICE ČETINARA ZA “PLAVI ČUPERAK”

Dvorište vrtića “Plavi čuperak” u Nišu dobilo je nov izgled. Prostor je oplemenjen i bogatiji za 63 sadnice ukrasnih četinara.

Uređena i ozelenjena dvorišta prethodnih godina dobilo je više vrtića Predškolske ustanove „Pčelica“ i veliki broj škola na teritoriji Gradske opštine Medijana, koja je u saradnji sa Udruženjem građana „Čuvamo prirodu“ i ove godine nastavila sa ovim akcijama.

 

U narednom periodu planirano je uređenje još dva dvorišta škola sa naše teritorije. Cilj projekta je podizanje ekološke svesti kod naših najmlađih sugrađana. Sem ekologije, Gradska opština Medijana se ozbiljno bavi pronatalitetnom politikom. Očekujemo konkurs “Sveta Petka” za građane sa naše teritorije koji biološkim putem ne mogu da postanu roditelji. Ovo je već četvrta godina zaredom kako Gradska opština Medijana radi na uređenju dvorišta vrtića i osnovnih škola na svojoj teritoriji. Do sada je zasađeno više od 1000 sadnica ukrasnih četinara, kaže većnik Gradske opštine Medijana Ivan Nikolić.

Cilj ovakvih akcija je da sredina u kojoj borave najmlađi bude uredna, čista i pogodna za sticanje prvih znanja u oblasti ekologije i zaštite životne sredine, kažu u Gradskoj opštini Medijana.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com