TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

A BE NIŠ Današnje vesti PROJEKTI 2023 RAPORT 018 Udarne VESTI

ŠANSA DA VODA I STRUJA STIGNU DO NELEGALIZOVANIH OBJEKATA (VIDEO)

Interesovanje građana za priključenje nelegalnih objekata na struju, vodu i kanalizaciju je veliko, a ispred šaltera redovi. U Nišu se zahtevi za priključenje podnose u Ulici Nikole Pašića 22, na šalterima Uprave za građevinarstvo. Gradonačelnica Dragana Sotirovski napominje da se rok za podnošenje prijava odnosi na stambene objekte, ne i za vikendice.

Od 15. septembra Nišlije koje žive u nelegalizovanim objektima mogu da predaju zahtev za priključenje na struju, vodu i kanalizacionu mrežu. Milena Đorđević iz Malče došla je da preda zahtev da se priključi na struju.

 

Pre sedam godina sam kupila kuću. Gazda je isključio struju, da ne plaća dažbine.Obećao mi je da će mi priključiti struju. Izašao je zakon da ne mogu da priključim struju, dok ne legalizujem kuću. Sad sam legalizovala, imam papire, došla da predam, kaže Milena Đorđević. 

Predajem zahtev za struju. Dugo smo čekali I dočekali da predamo za struju. Sve smo spremili da predamo za legalizaciju. Koči to što dugo ne mogu da utvrde da postoji objekat. Na kraju su uvideli, čekamo pune dve godine, kaže Dušica Trajković. 

Interesovanje građana je za sada veliko, kaže gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Mi smo u petak organizovali poseban prostor sa šalterima, kako bi naši sugrađani mogli da predaju te zahteve, a da ne bi čekali redove. U tome smo u petak i uspeli, videćemo kako će biti ove nedelje. Ono što je važno jeste da naši sugrađani znaju da je rok za podnošenje prijava isključivo za stambene objekte, ne vikendice i da do 15. oktobra mogu da iskoriste to svoje prave, navodi Sotirovski. 

U Nišu, građani svoje zahteve mogu da podnesu u Ulici Nikole Pašića 22, na šalterima Uprave za građevinarstvo. Iz Ministarstva navode da je ovaj postupak odvojen od postupka ozakonjenja.  

***Ovaj projekat sufinansiran je sredstvima Grada Niša. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com