TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti region i Srbija Udarne VESTI

SIN DEJANA PANTIĆA: I NEPRAVDA I MUČENJE! OTAC KAO DA JE OTET, KAO DA JE TALAC! (VIDEO)

Srbi koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama.

Sever Kosmeta blokirala je i kosovska policija, a preko prelaza Brnjak i Jarinje ne može se ni peške.

Škole na severu Kosova i Metohije ni danas nisu radile.

Porodica Dejana Pantića, bivšeg policajca koji je pre tri dana uhapšen na Jarinju i kojem je juče određen pritvor do 30 dana, kaže da i dalje nemaju nikakve zvanične informacije o tome da li su mu dati lekovi, gde je zatočen.

Mi samo preko medija molimo, imamo samo kontakt sa našim advokatom i on je ceo dan u Prištini. Prioritet nam je bio da on dobije lekove, ali zvanično nam niko ništa nije potvrdio. Kakvo je njegovo zdravstveno stanje, gde je i kako je, ni dalje ne znamo. Kao porodia nismo dobili nikakv poziv ni od nejga, niti od nekoga iz kosovske policije, tužilaštva… Samo mučenje! I nepravda i muče nas na taj način kako se vodi ceo postupak protvi njega! Kao da je otet, kao da je talac! Molimo, kumimo, nemoćni smo, kaže Predrag Pantić, Dejanov sin.

Todić: Euleks preuzeo lekove za Dejana Pantića

Predsednik privremenog organa opštine Leposavić Zoran Todić uručio je danas pripadnicima Euleksa lekove neophodne za lečenje uhapšenog srpskog policajca Dejana Pantića.

Kako se navodi, pripadnici Euleksa bi te lekove trebalo da odnesu u specijalnu bazu Prištine nadomak Jarinja gde se Pantić nalazi.

Pored snažnog pritiska koji je izvršila naša država Srbija, Kancelarija za KiM i celokupna srpska javnost kao i Srbi sa Kosova i Metohije, jednostavno svi mi dobro znamo da je Pantić nepravedno i neosnovano uhapšen – čovek koji je teški srčani bolesnik, kome je svakodnevno potrebna terapija”, rekao je Todić.

“Posle četiri dana agonije danas smo uspeli i obezbedili smo neophodnu terapiju, lekove, tako da smo u saradnji sa pripadnicima Euleksa uspeli da dostavimo neophodne lekove Pantiću koji se nalazi u bazi specijalne policije u blizini administrativnog prelaza Jarinje”, istakao je Todić.

Prema njegovim rečima, srpski narod je već četvrtu noć zaredom na barikadama i pored loših vremenskih prilika.

“Bilo je hladno noćas – zaista je ovog puta odlučan i istrajan u nameri da brani naše postojanje ovde na našim vekovnim ognjištima, da brani svoju imovinu, svoje živote, svoje porodice i svoje postojanje. Tako da, ovog puta, zaista, srpski narod je jedinstven i složan, tako da ćemo mi sigurno istrajati u našoj borbi za budućnost ovde na prostorima gde mi živimo vekovima”, poručio je Todić.

Ranije danas Pantićev sin Predrag apelovao je da se njegovom ocu omogući da primi terapiju i dobije neophodne lekove jer je težak srčani bolesnik.

Dejana Pantića uhapsili su pripadnici kosovske policije 10. decembra na administrativnom prelazu Jarinje.

Pantić je bio pripadnik kosovske policije, koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio policiju, a do tada je bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon hapšenja Pantića, Srbi sa severa KiM okupili su se i postavili barikade.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je da je Pantić uhapšen pod sumnjom da je “organizovao teroristički napad na prostorije Opštinske izborne komisije” na severu KiM, kada su napadnuti službenici Centralne izborne komisije i policajci.

On je naveo da je Pantić optužen za “teroristički akt i napad na ustavni poredak”.

Brnabić: Gde se još u Evropi može hapsiti bez dokaza

Premijerka Ana Brnabić je, povodom slučaja Dejana Pantića, na Tviteru upitala gde se još u Evropi može uhapsiti osoba bez dokaza ili jasnih optužbi.

“Držati je u pritvoru bez advokata ili kontakta sa porodicom, ugroziti mu život povlačenjem lekova i odlučiti da ga držite u zatvoru dok vlasti ne odluče koje optužbe da podignu”, upitala je Brnabićeva.

Naglasila je da dva dana niko nije znao gde je Pantić, te da porodica i dalje nema kontakt s njim.

“Reč je o teškom bolesniku sa srčanim oboljenjima, a već tri dana je ostao bez lekova”, kaže Brnabićeva.

Premijerka je podelila snimak Pantićevog sina, koji moli međunarodnu zajednicu za pomoć da se njegovom ocu dostave lekovi, i poručila da je Kfor reagovao tek nakon što je taj video objavljen i postao viralan.

Istakla je da Evropa ne bi čula za Dejana da nema barikada.

“Svake nedelje na Kosovu* postoji slučaj poput Dejanovog. I nikog nije briga”, poručila je premijerka.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com