Sin Dejana Pantića moli da njegovom ocu budu dostavljeni lekovi (VIDEO)

Sin Dejana Pantića moli da njegovom ocu budu dostavljeni lekovi (VIDEO)

Pedrag Pantić, sin uhapšenog Dejana Pantića, uputio je apel svima koji mogu da utiču na to da se dostave lekovi njegovom ocu i da porodici bude dozvoljeno da se čuju sa njim.

Sin uhapšenog Pantića rekao je da već četiri dana bezuspešno pokušavaju da mu na bilo kakav način dostave lekove, ali da ih, kako je rekao, niko ne čuje.

“Samo lekovi da mu se dostave jer je on težak srčani bolesnik. Ima problema sa pritiskom, slabošću srca, ugrađen mu je stent pre nekoliko meseci. Molimo da dobije terapiju”, apelovao je Predrag Pantić u video poruci.

On je istakao da ne znaju ništa o njemu, ni da li mu je dobro, ni gde je, a kamoli da li dobija neku terapiju.

Kako kaže, advokat je video njegovog oca na prvom suočavanju putem video linka i nije izgledao najbolje.

“Ne znamo kakav tretman ima, kažu da spava na stolici. Samo vas molimo da dobije minimum ljudskih uslova, da dobije svoju terapiju i pravo na poziv, da čuje svoju porodicu. Da od njega čujemo da li je dobro i da li mu nešto fali. Molimo vas za minimum ljudskosti, dostojanstva i prava”, poručio je Predrag Pantić.

Njegovog oca, Dejana Pantića, uhapsili su pripadnici kosovske policije 10. decembra na administrativnom prelazu Jarinje.

Pantić je bio pripadnik kosovske policije, koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio tu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici.

Nakon hapšenja Pantića, Srbi sa severa KiM okupili su se i postavili barikade.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izjavio je da je Pantić uhapšen pod sumnjom da je “organizovao teroristički napad na prostorije Opštinske izborne komisije” na severu KiM, kada su napadnuti službenici Centralne izborne komisije i policajci.

On je naveo da je Pantić optužen za “teroristički akt i napad na ustavni poredak”.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je da hapšenje Pantića predstavlja brutalnu odmazdu i zastrašivanje od strane premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com