TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Sport VESTI

SINIŠA MIHJALOVIĆ SAHRANJEN U RIMU (VIDEO)

(Cecilia Fabiano /LaPresse via AP)

U Rimu je danas održano opelo srpskoj fudbalskoj legendi Siniši Mihajloviću, koje je vodio vladika austrijsko-švajcarski Andrej Ćilerdžić, pod čijom jurisdikcijom je i italijanska dijaspora.

Italijanski mediji prenose da su po završetku službe u Bazilici Svete Marije, anđela i mučenika, kovčeg sa telom Siniše Mihajlovića, između ostalih, izneli Dejan Stanković, Atilio Lombardo, Roberto Manćini, Marko Arnautović.

Automobil sa kovčegom sa telom legendarnog srpskog fudbalera – aplauzima, pesmom i bakljadom navijača, ispraćen je na groblje gde će Mihajlović biti sahranjen u krugu porodice.

Delegacija Crvene zvezde položila je ranije danas crveno-beli Mihajlovićev dres sa brojem 11 na kovčeg, na kojem su i dresovi ostalih klubova za koje je igrao.

U ime Crvene zvezde ispraćaju Mihajlovića prisustvovali su predsednik Svetozar Mijailović i generalni direktor kluba Zvezdan Terzić.

Opelu si prisustvovale fudbalske legende, između ostalih, Dejan Stanković, Dragan Stojković Piksi, Vladimir Jugović, Zoran Mirković, Gordan Petrić, Slaviša Jokanović, Aleksandar Kolarov, Frančesko Toti, Danijele de Rosi, Bruno Konti, Luka Markeđani, ceo tim Lacija sa Sergejom Milinkovićem Savićem, kao i ekipa Bolonje i brojni predstavnici italijanskih i srpskih fudbalskih klubova.

U Bazilici Svete Marije bili su gradonačelnik Rima Roberto Galtieri, bivši predsednik Ferarija Luka di Montecemolo, kao i veliki broj navijača, koji su bili ispred rimske bazilike.

Proslavljeni srpski fudbaler i trener Siniša Mihajlović preminuo je u petak posle duge i teške bolesti u bolnici u Rimu.

FK Vojvodina i Novi Sad oprostili se od Mihajlovića

Komemoracija Siniši Mihajloviću odžana je danas na Maloj sceni Srpskog narodnog pozorissta u Novom Sadu.

Od legende srpskog fudbala oprostili su se poštovaoci njegovog lika i dela, kao i saigrači i članovi Upravnog odbora FK Vojvodina, u čijem dresu je Mihajlović osvojio prvu šampionsku titulu 1989. godine.

“Za nas navijače i ljude iz kluba Sinissa je bio mnogo više od onog što sportista može da bude. Ovaj hrabri i srčani čovek stvorio je jaku emotivnu vezu i sa Novim Sadom i sa Vojvodinom, toliko jaku i toliko trajnu da je prkosila logici”, rekao je član UO Petar Djurdjev.

Član šampionske generacije Vojvodine i nekadašnji Mihajlovićev saigrač Budimir Vujačić istakao je da će ga pamtiti kao najboljeg iz čuvenog tima.

“Bila mi je ccast da igram sa njim u Vojvodini i reprezentaciji. Pamtićemo ga po svemu lepom. Njegov je učinak u svim rezultatima i klubovima u kojima je igrao bio veliki”, rekao je Vujačić.

Ispred grada Novog Sada prisutnima se obratio i gradonačelnik Milan Đurić koji je istakao da je Siniša bio neprikosnoveni lider i vrstan igrač, ali i veliki humanista koji je svojim delima zaslužio mesto počasnog gradjanina Novog Sada.

“Nećemo pamtiti tugu, pamtićemo našeg Sinišu Mihajlovića i životnu radost koju je nosio i prenosio na sve nas. Pamtićemo ga po snovima i nadi, kao i svim pobedama koje su nas održavale u teškim vremenima”, istakao je Đurić.

Mihajlović je preminuo u petak u 54. godini, od posledica leukemije, a sahranjen je danas u Rimu.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com