TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne VESTI

SOTIROVSKI: „SKOK U BUDUĆNOST“ – REALNI PLANOVI ZA NIŠ

Planovi za Niš čiju je realizaciju do 2027. godine najavio predsednik Aleksandar Vučić su realni, ocenila je je gradonačelnica Dragana Sotirovski, navodeći da je država opredelila novac, a grad daje logistiku.

Porodilište će, kako je najavila, početi da se rekonstruiša za koji mesec, za uređenje industrijske zonekaže da je među prioritetima. Takođe najavljuje da će za koji dan biti raspisan konkurs za izmeštanje Suvodolskog potoka.

Kao deo plana razvoja države do 2027. godine, za Niš je predsednik Aleksandar Vučić najavio rekonstrukciju pruga od Niša ka Beogradu, Dimitrovgradu i Brestovcu, drugu zgrada NTP-a, proširenje zgrade aerodroma, rekonstrukciju porodilišta, Omladinski centar, nove vrtiće i škole, malu i veliku scenu Narodnog pozorišta i uređenje Niške Banje. Gradonačelnica Dragana Sotirovski ocenjuje da je to sve ostvarivo i da se na mnogim projektima uveliko radi.

Sve je to potpuno realno i ambiciozno do 2027. godine, treba mnogo energije i truda, grad da daje logistiku, ali država je opredelila taj novac, kaže Sotirovski. 

Rekonstrukcija najavljenih železničkih pravaca je, kaže, preko potrebna jer su završena sva tri kraka auto-puta.

Predstoji izgradnja zaobilaznice oko Niša 22 kilometra i rekonstrukcija pruge Niš-Dimitrovgrad, jer to su preduslovi za izmeštanje pruge iz samog centra grada nakon mnogo decenija… Aerodrom se već radi, Porodilište za koji mesec, Omladinski centar završavamo projekat i uskoro raspisujemo nabavku. Naravno, to je samo ono šta će država da pomogne do 2027. godine, kaže gradonačelnica. 

Sotirovski navodi da je u planu i rekonstrukcija Voždove škole, ali i stadiona.

Sotirovski podseća da će se na području Loznog kalema napravitti četiri velika fudbalska igrališta i upravna zgrada za centar FS RIS.

Niš je opredelio milijardu dinara za industrijske zone Sever 1 i 2.

Ariston bi trebalo da krene svoju fabriku u martu, Palfingerova fabrika se uveliko gradi, ovih dana raspisujemo poziv za izmeštanje Suvodolskog potoka, ta sredstva koja smo dogovorili sa državom očekujemo, dodaje Sotirovski. 

Očekuje još investitora zainteresovanih za tu industrijsku zonu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com