TV ZONA PLUS – HD

VESTI IZ NIŠA I REGIONA

Današnje vesti Društvo Udarne

SPASIOCI GORSKE SLUŽBE SPASAVANJA IZVUKLI PLANINARA NA SUVOJ PLANINI

Suva planina, 16. januara 2024. – Spasioci Gorske službe spasavanja izvukli su planinara koji je ostao zaglavljen u kuloaru na Suvoj planini blizu Niša. Na kraju akcije spasavanja planinar nije bio povređen i dobro se osećao, pa nije bilo potrebe za transportom. U akciji spasavanja učestvovalo je šest spasilaca iz stanice Niš. FOTO TANJUG/ GORSKA SLUŽBA SPASAVANJA/ bs

Spasioci Gorske službe spasavanja izvukli su planinara koji je ostao zaglavljen u kuloaru na Suvoj planini blizu Niša. Planinar je bio bez potrebne opreme za uspon, ali je srećom, imao dovoljno hrane i vode kao i punu bateriju na telefonu.

Zvali su nas sa Trema, dečko se penjao, nalazio se nekih 200 metara od samog vrha, u tom trenutku je dobio napad panike. Taj deo je eksponiran, strm i klizav, a on je bio bez adekvatne opreme. Na svu sreću bio je dovoljno pribran da nas pozove, da kaže da će se nalaziti na tom mestu. Bilo nam je potrebno par sati da dođemo do njega jer je taj deo zavučen i dosta daleko od nilo kog mesta kome možemo da priđemo našim vozilima, kaže Uroš Smiljanić iz Gorske službe.

U akciju je krenulo šest spasilaca Gorske službe.

Otišli su do Bojaninih voda. Odatle su se popeli do Trema. Spustili su se do čoveka, obezbedili ga i izvukli na vrh, dodaje Smiljanić.

Ovo je bila prva akcija niških spasilaca od početka ove godine.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com